(c) Gedimino Kemzūros archyvo nuotr.

Penktadienį Kauno miesto savivaldybės meras sukvietė Miesto ūkio departamento ir bendrovių „Kauno švara” bei „Irgita” vadovus į posėdį dėl vykdomų škvalo padarinių likvidavimo darbų. Šiuo metu vykdomas antrasis darbų etapas, per kurį turės būti į surinkimo aikšteles išvežtos po medžių pjovimo darbų likusios šakos.
„Artėja rugsėjo pirmoji, iki kurios turi būti sutvarkytos mieste likusios šakų krūvos, tačiau didesnių prošvaisčių nematyti”, – piktinosi meras Andrius Kupčinskas. Padėtį mieste meras stebi kasdien apvažiuodamas automobiliu audros paliestus rajonus, taip pat informaciją pateikia patarėjai, skambina gyventojai.

Bendrovės „Kauno švara” direktorius Dalius Tumynas tikino, kad darbai vyksta planingai ir iki paskirtojo termino bus išvežtos šakos iš pagrindinių gatvių ir aplink mokyklas esančių teritorijų. Tačiau planus ardo tai, kad į kai kurias vietas tenka važiuoti kelis kartus, kadangi sutvarkius pakeles iš vakaro į jas vėl pritempiama šakų.

Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė teigė, kad kasdien išrašomos dešimtys leidimų pjauti medžius privačiose valdose. A. Kupčinskas paragino labiau kontroliuoti, kaip medžius nupjovę privačių valdų savininkai susitvarko atliekas. Tokią kontrolę turėtų užtikrinti seniūnijos.

Taip pat atkreiptas bendrovių vadovų dėmesys į tai, kad apie vykdomus darbus būtų informuojama visuomenė, todėl artimiausiu metu tokia informacija turėtų atsirasti Kauno miesto savivaldybės internetiniame puslapyje.

Dėl lėšų želdinių tvarkymui Ąžuolyne ir kituose miško statusą turinčiuose miesto parkuose bus kreipiamasi į Vyriausybę, kadangi dalyvavimas valdant valstybinius parkus yra valstybės perduota savivaldybėms valstybinė funkcija. Nežiūrint į lėšų trūkumą, Ąžuolyną žadama sutvarkyti kartu su gatvėmis. Į pagalbą tikimasi pasikviesti ir aukštųjų mokyklų studentų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: