Babtuose pradėti sporto aikštelės statybos darbai
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Kauno rajono Babtų mokyklos-darželio vaikų žaidimo teritorija tapo statybų aikštele – prasidėjo Europos Sąjungos (ES) lėšomis vykdomas projektas – „Babtų mokyklos-darželio sporto aikštelės įrengimas“.

Mokykla-darželis neturi nei sporto, nei aktų salės. Vienintelė vieta žaidimams, sportui, aktyviam laisvalaikiui yra žalia veja, kuri nuo aktyvaus naudojimo tapo ištrypta, duobėta, todėl yra ne tik prastos būklės, bet ir nesaugi.

Negana to, ir miestelio centre nėra jokios žaidimų aikštelės. Todėl pavasarį, rudenį ir vasarą Babtų miestelio vaikai žaidžia mokyklos-darželio teritorijoje. Tėvai gali būti ramūs dėl savo vaikų saugumo, nes teritorija uždara, todėl projekto iniciatoriai siekia, kad ir pati aikštelė būtų saugi, šiuolaikiška, patraukli vaikams.

Projekto tikslas – sudaryti sąlygas Babtų miestelio vaikams saugiai ir turiningai leisti laisvalaikį.

Projekto uždaviniai:

1. Įrengti Babtų mokyklos-darželio sporto aikštelę, paverčiant ją saugia ir patrauklia aktyvaus poilsio vieta visiems Babtų miestelio vaikams (planuojama paruošti pagrindą asfaltavimui, išasfaltuoti aikštelę, išlieti sportinę dangą, nudažyti linijas).

2. Įsigyti ir sumontuoti būtiniausią aikštelės įrangą (įrengti du krepšinio stovus, universalius stovus su tinklu tinkliniui ir badmintonui, lauko tenisui žaisti, medines lygiagretes, buomą, horizontalias kopėtėles, suoliukus).

Projekto įgyvendinimo trukmė: 12 mėn.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: