Bagažinių turguje laukiama būrio kolekcininkų
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Rytoj (liepos 9 d.) Kaune vyksiančiame Bagažinių turguje laukiama atvykstant didelio būrio kolekcininkų, kurie žada atsivežti pačių įvairiausių eksponatų – nuo pašto ženklų ir porcelianinių statulėlių iki alaus kamštelių ar saulėgrąžų pakuočių.

„Kaskart Bagažinių turguje ir taip galima sutikti žmones, parduodančius senas vinilinių plokštelių ar pašto ženklų, senovinių pinigų kolekcijas. Dabar vasara – atokvėpio metas, kai galime daugiau laiko skirti savo pomėgiams, todėl šį Bagažinių turgų nutarėme pašvęsti kolekcininkams“, – sako Bagažinių turgaus organizatorius Jonas Plenta.

Pasak jo, pasaulyje yra daugybė žmonių kolekcionuojančių pačius netikėčiausius dalykus: vienas australas renka bambos pūkelius, stiuardas iš Austrijos – oro linijų logotipais pažymėtus šaukštus.

„Neabejoju, kad yra ir nemažai lietuvių turinčių netradicinių kolekcijų. Teko skaityti apie lietuvaitę, kuri kolekcionuoja kanalizacijos dangčių nuotraukas, parvežtas iš įvairių šalių. Esu įsitikinęs, kad šeštadienį Bagažinių turguje pamatysime labai įdomių kolekcijų“, – sako J. Plenta.

Besiregistruojančiųjų skaičiaus rodo, kad susidomėjimas šiuo Bagažinių turgumi išties nemažas.

„Tai nenuostabu – yra daug žmonių, kuriems jau nusibodo jų kolekcijos, o gal turi kelis tokius pat daiktus ir nori juos parduoti ar išsimainyti“, – teigia J. Plenta.

Bagažinių turguje, kaip ir visuomet, laukiami ne tik kolekcininkai, bet ir visi kiti, kurie nori parduoti savo nereikalingus, bet dar gerus daiktus: knygas, naudotą butinę techniką, interjero detales, drabužius, įvairius rankdarbius.

Bagažinių turgūs vyksta kiekvieno mėnesio antrą šeštadienį, nuo balandžio iki spalio. Artimiausias Bagažinių turgus vyks liepos 9 d., šeštadienį, prekybos miestelyje „Urmas“. Už prekybos vietą mokėti nereikia.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: