(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Šį savaitgalį, rugpjūčio 21 ir 22 dienomis, Kauno senamiestį užvaldė viduramžių laikų simboliai. Šalia Vytauto bažnyčios, Senojoje Nemuno prieplaukoje ir jos prieigose, vyko „Hanza Kaunas 2010″ šventė, kuri šiemet buvo skiriama Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms.

Iškilminga šventės atidarymo ceremonija šeštadienį prasidėjo aukojimu seniesiems Dievams, oficialiomis kalbomis bei Hanza vėliavos pakėlimu. O užbaigta ji sekmadienio vėlų vakarą ugnies šou „Viduramžių pasiuntiniai” ir šventiniais fejerverkais.

Abi dienas veikė Amatų kiemelis, kuriame apie dvidešimt amatininkų nuolat pristatė senuosius amatus. Riterių stovykloje Lietuvių viduramžių klubas „Viduramžių pasiuntiniai” ir Baltarusijos viduramžių kultūros klubas „Aridanas” kauniečius ir miesto svečius supažindino su riterių kostiumais, ginklais bei šarvais. O Gerų manierų mokyklėlės pavyzdingi auklėtiniai buvo įšventinti į Kauno riterius ir damas. Visą savaitgalį čia skambėjo senovinė muzika, buvo demonstruojami viduramžių šokiai ir žaidimai, vyko spektakliai, šventėje spygaudami lenktyniavo paršeliai, o jų varžybomis susidomėję čepsėdami srėbė alaus sriubą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: