(c) Valdo Knyzelio archyvo nuotr.

Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė iškovojo pergalę

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinė pirmose Baltijos taurės rungtynėse Marijampolėje rezultatu 2:1 pranoko Latvijos bendraamžius ir iškovojo svarbią pergalę.

Lietuviai nuo rungtynių pradžios turėjo iniciatyvą ir jau 9 min. latvių vartų skersinį sudrebino Povilo Krasnovskio galva muštas kamuolys. Latviai surengė pora pavojingų kontratakų, tačiau jos baigdavosi smūgiais šalia Vytauto Černiausko ginamų vartų. 31 min. puikią progą po Mariaus Papšio perdavimo turėjo Arvydas Novikovas, tačiau jam nepavyko pergudrauti varžovų vartininko Jevgenijs Sazonovs – šis atrėmė smūgį kojomis.

Po dviejų minučių latvių vartų sargas atrėmė dar vieną A.Novikovo smūgį iš toli, tačiau Lietuvos rinktinė išsaugojo kamuolį ir po Eivino Zagursko perdavimo iš krašto P.Krasnovskis galva nukreipė kamuolį į tinklą – 1:0.

Antrojo kėlinio pradžioje vyko apylygis žaidimas ir po vieno latvių kampinio kamuolys pavojingai praskriejo šalia Lietuvos jaunimo rinktinės vartų. Tačiau vėliau lietuviai visiškai perėmė iniciatyvą ir rengė vieną pavojingą ataką po kitos ir varžovų vartininkas J.Sazonovs nuolat turėjo gelbėti savo komandą.

76 min. Lietuvos jaunieji futbolininkai pagaliau pasiekė tikslą – M.Papšys baudos aikštelėje išvengė nuošalės ir griūdamas galva pasiuntė kamuolį į vartus. Rungtynių pabaiga šeimininkams buvo nervinga – 90 minutę po grubios klaidos gynyboje smūgiu iš arti latvių atsilikimą sumažino Daniils Turkovs. Vis tik rezultatas nepasikeitė ir Lietuvos U-21 rinktinė šventė iškovotus tris taškus.

Šeštadienį Marijampolėje žais latvių ir estų jaunimas, o sekmadienį Lietuvos jaunimo rinktinė turės galimybę iškovoti Baltijos taurę rungtynėse su Estija.

Lietuvos nacionalinė rinktinė paliko didesnę intrigą futbolo gerbėjams

Vakar 18 valandą 10 minučių Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione susitikę Lietuvos ir Latvijos nacionalinės rinktinės sužaidė lygiosiomis 0:0.

Lietuvos komandos startinėje sudėtyje po draugiškų rungtynių Ukrainoje šį kartą įvyko penki pasikeitimai – nuo pradžių rungtyniavo į rinktinę grįžę Ignas Dedura, Tadas Kijanskas, Mantas Savėnas, Deividas Česnauskis ir Saulius Mikoliūnas.

Pirmojo kėlinio pradžioje lietuviai uždirbo nemažai kampinių, tačiau Latvijos rinktinės gynyba žaidė užtikrintai. Arčiausiai tikslo lietuviai buvo tolimais smūgiais. Kėlinio viduryje po Dominyko Galkevičiaus spyrio iš maždaug 25 metrų svečius gelbėjo puikiai sužaidęs vartininkas Aleksandrs Kolinko. 33 min. pavojingai virš vartų smūgiavo ir Mantas Savėnas. Kiti Lietuvos rinktinės smūgiai iš toli buvo netikslesni. Didelėmis pajėgomis gynęsi latviai praktiškai negrasino Giedriaus Arlauskio ginamiems vartams.

Latviai antrąjį kėlinį pradėjo aktyviau, tačiau rimtesnio pavojaus Lietuvos rinktinės vartams nekilo. Neblogą šansą 59 min. kitoje aikštės pusėje turėjo Arūnas Klimavičius. Po perdavimo iš krašto gynėjui atšoko kamuolys prie virpsto, tačiau smūgis galva buvo netikslus. Netrukus pavojingai atakavo latviai – Andrejus Pereplotkinas prasiveržė kairiu kraštu ir smūgiavo pro šalį. 73 min. po Maksimo Rafalskio smūgio iš 18 metrų kamuolys praskriejo šalia virpsto.

Likus keturioms minutėms iki pagrindinio laiko pabaigos šansą turėjo Robertas Poškus, tačiau puolėjui baudos aikštelėje smūgis nepavyko ir kamuolį lengvai sugavo varžovų vartininkas. 89 min. po dar vieno perdavimo iš krašto R.Poškus galva griūdamas smūgiavo šiek tiek virš vartų. Per pridėtinį laiką po kampinių netiksliai galva smūgiavo Tadas Kijanskas ir A.Klimavičius. Geriausiu rungtynių žaidėju išrinktas Latvijos rinktinės vartininkas A.Kolinko.

Pirmosios dvikovos rezultatas 0:0 reiškia, kad Baltijos taurės nugalėtojas tikrai nepaaiškės iki paskutinių turnyro rungtynių. Šeštadienį 18 valandą 10 minučių Kaune susigrums Latvijos ir Estijos ekipos, o sekmadienį Lietuva žais su Estija.

Abiejų komandų treneriai po rungtynių dalinosi mintimis apie savo auklėtinių žaidimą

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas po rungtynių komentavo pasirinktą žaidimo strategiją: „Nusprendėme daugiau atakuoti per kraštus, nes išanalizavome, jog Latvijos rinktinė susispaudžia aikštės viduryje ir bando kontratakuoti. Sukūrėme keletą neblogų progų, iš kurių bent trys buvo tikrai geros. Turėjome įmušti, tačiau nepasisekė. Komandos žaidimu esu patenkintas. Tiesa, nuo 70 minutės pasijautė nuovargis, atsirado per dideli tarpai tarp grandžių. Po šio rungtynių mums bus šiek tiek lengviau nei varžovams, nes žinosime Latvijos ir Estijos rungtynių rezultatą. Taip pat turėsime geresnę progą išanalizuoti estų žaidimą. Manau, kad vyrai pailsės ir sekmadienį viskas bus gerai. Žinau, kad buvo atvykęs Škotijos rinktinės treneris, tačiau manau, kad jis pamatė tik pusę to, ką gali stipriausios sudėties Lietuvos rinktinė.”

Latvijos rinktinės vyriausiasis treneris Aleksandrs Starkovs palankiai vertino abiejų komandų žaidimą: „Buvo gera, įtempta kova. Manau, kad priešininkai verti vienas kito. Šansų turėjo abi komandos. Pirmajame kėlinyje geriau žaidė lietuviai, antrajame iniciatyvą kartais turėjome ir mes. Tačiau bendrai pranašesni buvo šeimininkai. Sakoma, kad žaidi kaip leidžia varžovas – mes žaidėme taip, kaip mums leido. Lietuviai turi aukšto lygio žaidėjų, kuriuos mums buvo sunku neutralizuoti, ir sukūrė keletą aštrių epizodų, tačiau šimtaprocenčių progų nebuvo. Dėl lygaus rezultato tik įdomesnės bus likusios rungtynės. Į šią dvikovą reikia žiūrėti bendrame kontekste. Vienos rungtynės nieko nelemia.“

LFF informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: