(c) LFF archyvo nuotr.

Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė pirmadienį susirinko į Kauną pavargusi po sunkių kelionių, tačiau puikios nuotaikos ir išvengusi traumų.

Trečiadienį lietuviai 18 valandą 10 minučių Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione susitiks su Baltarusijos komanda, kurios strategas Berndas Stange draugišką dvikovą vertina labai rimtai ir lietuvius laiko dvikovos favoritais, tačiau viliasi pasiekti gerą rezultatą.

Po sunkių kelionių – geros nuotaikos

Antradienį po pietų Lietuvos futbolo rinktinės nariai apsivilko naujas 2010-2011 m. sezonui specialiai jiems sukurtas aprangas ir išskubėjo į Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadioną pirmai treniruotei, kurioje dalyvavo 20 futbolininkų.

Nors susirinkusieji dėl traumų nesiskundė, rinktinės vyriausiojo trenerio Raimondo Žutauto teigimu, kai kurie žaidėjai buvo pavargę. „Kai kurie žaidėjai keliavo nuo 4 valandos ryto: vieni skrido iš Italijos, kiti iš Ukrainos, treti iš Rusijos. Bet viskas gerai, svarbiausia, kad visi sveiki. Įspėjau, kad treniruotėse visi žaistų atsargiau, nes norime išvengti traumų. Turime vienas kitą pasaugoti atrankos varžyboms“, – kalbėjo treneris.

R.Žutauto teigimu, džiugina tai, kad visi rinktinės žaidėjai jau sužaidė bent po porą oficialių rungtynių savo klubuose: „Tai gali būti šioks toks mūsų pranašumas. Taip pat malonu, kad pirmuosiuose čempionatų turuose mūsų žaidėjai mušė įvarčius.“

Paklaustas, ar asmeniškai ruošiasi stabdyti baltarusių žvaigždę, „Barcelona“ klubui priklausantį Aliaksandrą Hlebą, treneris atsakė taip nemanąs: „Jis gali žaisti visose atakuojančiose pozicijose, tad turbūt neverta paskui jį lakstyti po visą aikštę. Kaip susiklostys rungtynės spėlioti neverta. Tiesiog kviečiu visus rytoj į stadioną palaikyti Lietuvos rinktinės ir pasigrožėti futbolu“

Komandos kapitonas Tomas Danilevičius sakė, kad pirmoji treniruotė visada būna linksmiausia: „Taip yra todėl, kad atvažiuojame senai nesimatę. Be to, dabar sezonai klubuose dar tik prasideda, esame pailsėję po atostogų ir gerai nusiteikę. Kiek žinau, varžovai atvažiuos stipriausios sudėties, netrūks jų žvaigždžių – tai ir abu broliai Hlebai, Vitalis Kutuzavas, kuris žaidžia Italijoje. Lietuvos rinktinėje ryškių žvaigždžių nėra, mūsų stiprybė – stiprus kolektyvas. Rungtynės tikrai bus įdomios ir geras išbandymas prieš rungtynes su Škotija.“

Po lengvos treniruotės rinktinės laukė pirtis, vakarienė ir miegas. Antradienį ryte futbolininkai su treneriais jau analizavo Baltarusijos ir Švedijos rinktinių dvikovą.

Baltarusiams svarbus ir rezultatas

Kiek vėliau po Lietuvos rinktinės trečiadienio vakare išbandyti Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadiono veją išbėgo ir Baltarusijos futbolininkai. Jų treniruotei laužyta rusų kalba vadovavo 62 metų specialistas iš Vokietijos Berndas Stange.

„Trečiadienio rungtynės – labai svarbios, nes abejoms komandoms tai paskutinis testas prieš EURO 2012 atrankos startą. Tikiuosi gerų rungtynių. Mums visi rezultatai svarbūs, ypač kai žaidi prieš komandas, kurios FIFA rinktinių reitinge yra aukščiau nei Baltarusija – šiuo atveju tokia yra Lietuva. Tai ne tik kontrolinė dvikova, norime pasiekti ir rezultatą. Prieš kelionę į Prancūziją atrankos ciklo starte norėjome žaisti išvykoje, todėl pasirinkome rungtynes Lietuvoje“, – kalbėjo B.Stange.

Treneris teigė, kad „praėjusio atrankos ciklo pradžioje Lietuvos rinktinė pasiekė nuostabių rezultatų“ ir tikino, kad trečiadienį lietuviai bus rungtynių favoritai. „Turite aukšto lygio žaidėjų, kurie žaidžia pajėgiuose Europos klubuose. Manau, kad Lietuvos rinktinė šiek tiek pajėgesnė, bet stengsimės laimėti.“

Specialistas iš Vokietijos būsimą rungtynių vietą apžiūrėjo dar praėjusią savaitę. Tačiau apie Lietuvą B.Stange žinojo jau iš anksčiau: „Pernai atostogavau Lietuvoje – viešėjau Klaipėdoje, Nidoje, Neringoje, Kaune ir Vilniuje. Lietuva – graži šalis. Ypač puiku buvo pabūti pajūryje. Mane taip pat nustebino, kokie draugiški čia žmonės. Malonu čia sugrįžti dar kartą.“

Bilietai į trečiadienio tarptautines draugiškas rungtynes Lietuva-Baltarusija parduodami BILIETAI.lt sistemoje. Dvikovą tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: