© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Britų pareigūnai teisino sprendimą priversti psichikos liga sergančią italę pagimdyti atliekant cezario pjūvį ir sakė, kad veikė atsižvelgdami į motinos bei vaiko interesus.

Pranešimai, kad britų socialinės tarnybos “prievarta pašalino” moteriškos lyties kūdikį iš tos moters įsčių, kai ji atvyko į darbinę kelionę, savaitgalį sukėlė didelį triukšmą.

Tačiau į rytus nuo Londono esančios Esekso grafystės pareigūnai sakė, kad sveikatos apsaugos pareigūnai 2012 metų rugpjūtį gavo teismo nurodymą priverstinai atlikti cezario pjūvį kilus “susirūpinimui dėl rizikos motinai ir vaikui”.

Teismo sprendimas, kuriuo leidžiama įvaikinti tą mergytę, vadinamą tiesiog “P”, rodo, kad jos motina sirgo maniakine depresija (bilopiniu afektiniu sutrikimu) ir kentė “labai įkyrias paranojines haliucinacijas”, kai nebegėrė savo vaistų. Italijoje ji kelis kartus gydėsi psichiatrijos ligoninėse.

Ta moteris, kuri 2012 metais atvyko į Britaniją, buvo “labai nesveika” ir mėnuo prieš jos dukters gimimą ją reikėjo prievarta paimti psichiatrų globon, sakoma teisėjo Rodericko Newtono (Roderiko Niutono) vasario mėnesio nutartyje.

Pasak jo, ta moteris, turinti dar dvi dukras, kuriomis Italijoje rūpinasi senelė, dabar jaučiasi daug geriau ir siekė pasiimti naujagimę pas save.

Tačiau teisėjas leido mergytę įvaikinti Britanijoje ir sakė, kad tai geriausias būdas užtikrinti jai “nuolatinius, prognozuojamus ir stabilius namus”.

“Jei P vėliau gyvenime perskaitys šią nutartį, kaip visai gali nutikti, aš viliuosi, jog ji įvertins tai, kad jos motina, ypač, ją mylėjo ir norėjo, kad jį būtų sugrąžinta gyventi su ja ir kad ji galėtų ją auginti”, – sakė R.Newtonas.

“The Sunday Telegraph” pranešė, kad motina, kurios vardo negalima skelbti dėl teisinių priežasčių, toliau kovoja teismuose dėl vaiko globos teisių.

Ta italė atvyko į Britaniją 2012 metais, dviejų savaičių “Ryanair” kursams, bet susirgo, rašė laikraštis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: