(c) Organizatorių archyvo nuotr.
Liudas Mockūnas

Visą vasarą džiazo festivalis „Daugirdas gyvai“ geros muzikos gerbėjus džiugino susitikimais su Lietuvos ir užsienio džiazo grandais, premjerinėmis programomis ir nepaprasta, muzikos ir nuostabių balsų persmelkta, amfiteatro atmosfera.

Rugpjūčio 30 d., antradienį, 19 val. nuskambės paskutinieji festivalio akordai kartu su premjera Lietuvoje – naujausiu Stefano Pasborgo projektu „Free Moby Dick“.

Danų būgnininkas ir 2 Grammy statulėlių savininkas, Kauno publikos ypač laukiamas Stefanas Pasborgas įgyvendino savo seną aistrą rokui: projekte Led Zeppelin, Blue Orchid, White Stripes žinomiausios temos atgimsta free džiazo maniera.

Grupėje grojantis paklausiausias danų bosistas Nicolas Munch Hansen ir du Stefano bičiuliai, šiandien vadinami lyderiaujančiais: Mikko Innanenas (Suomija) bei Liudas Mockūnas džiaze įkūnija didįjį roko banginį, kurio vardas „Moby Dick“.

Projekto lyderis S. Pasborgas įsitvirtino Europos džiazo, o ypač eksperimentinės muzikos scenoje, kaip aukščiausio lygio būgnininkas, kompozitorius ir grupių lyderis.

Dar studijuodamas Kopenhagos ritminės muzikos konservatorijoje (ją baigė 2002 metais) jis pelnė konservatorijos Talento prizą. S. Pasborgui atiteko ir solisto prizas 16-ajame Europos džiazo konkurse Vokietijoje, I prizas 5-ajame Europos improvizacinės muzikos konkurse Prancūzijoje.

2004-aisiais būgnininkas pelnė Danijos muzikinį apdovanojimą kaip Metų muzikantas, o jo ir L. Mockūno autorinis albumas „Toxikum“ buvo pripažintas Metų džiazo atradimu.

S. Pasborgo kompaktinį diską „TriplePoint“ Niujorko žurnalas „All About Jazz“ įtraukė į 2007-ųjų geriausių debiutinių albumų penketuką. Būgnininkas yra nepriklausomos įrašų kompanijos ILK vienas įkūrėjų.

Bilieto kaina – 50 Lt.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: