Kaunas.lt archyvo nuotr.

Mažas pajamas gaunančių šeimų vaikai ištisus mokslo metus švietimo įstaigose gali gauti nemokamą maitinimą.

Mokiniai turi teisę į nemokamą maitinimą mokykloje, jeigu pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt). Mokinių nemokamas maitinimas teikiamas toje mokykloje, kurioje mokiniai mokosi, neatsižvelgiant į jų gyvenamąją vietą.

„Dažniausiai dėl nemokamo maitinimo mokinių tėvai arba globėjai kreipiasi mokslo metų pradžioje. Būna įvairių situacijų ir jeigu atsitinka taip, jog kažkuriuo metu šeimos pajamos sumažėja, šeima tikrai gali kreiptis ištisus mokslo metus ir mokiniui bus skirtas nemokamas maitinimas”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Mokiniams nemokamas maitinimas skiriamas nuo mokslo metų pradžios iki mokslo metų pabaigos. Dėl mokinių nemokamo maitinimo tėvai arba globėjai turi kreiptis į gyvenamosios vietos, kurią yra deklaravęs, seniūniją, į Kauno miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus specialistą.

Jei mokinio tėvai ar globėjai gyvenamosios vietos nėra deklaravę, dėl nemokamo mokinio maitinimo jie turi kreiptis į seniūniją, kurioje gyvena. Prašymą-paraišką dėl mokinio nemokamo maitinimo tėvai arba globėjai gali pateikti ir mokyklos, kurioje mokinys mokosi, administracijai.

Dokumentai, reikalingi mokiniams gauti nemokamą maitinimą:
1. Prašymas (galima parsisiųsti, užpildyti kompiuteriu ir atsispausdinus pateikti);
2. Vaiko gimimo liudijimas;
3. Pažymos apie pajamas (visų pajamas gaunančių šeimos narių už 3 paskutinius mėnesius iki
kreipimosi mėnesio arba kreipimosi mėnesio);
4. Teritorinės darbo biržos pažymą;
5. Santuokos liudijimas;
6. Mirties liudijimas;
7. Ištuokos liudijimas;
8. Kiti teisę gauti socialinę paramą įrodantys dokumentai, nustatyti Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos mažas pajamas gaunančioms šeimoms (vieniems gyvenantiems asmenims) įstatyme, išskyrus duomenis apie šeimos turimą turtą.
* Pareiškėjui nereikia pateikti dokumentų, jei informacija gaunama iš valstybės ir žinybinių registrų bei valstybės informacinių sistemų.

Renata Bartusevičiūtė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: