(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Penktadienį Kauno miesto savivaldybėje meras Andrius Kupčinskas susitiko su Europos Komisijos urbanistinio vystymosi politikos analitiku Johanu Magnussonu bei Lietuvos verslo paramos agentūros atstovu Vidmantu Valiušaičiu.

J. Magnussonas domėjosi, kaip Kaunas įsisavina ES skirta paramą įgyvendinant investicinius projektus. Europos Komisijos atstovą ypač domino Žalgirio arenos statybų eiga.

„Didžiausios Baltijos šalyse Žalgirio arenos statyba vyksta sklandžiai. Statybininkai jau baigia stogo dengimo darbus, netrukus prasidės fasado darbai, kuriems bus sunaudota 40 tūkst. kv. m stiklo. Iki šiol buvo naudojamos Savivaldybės ir valstybės skirtos lėšos arenos statybai. ES parama skirta parama padės sėkmingai baigti miestui svarbų projektą”, – sakė Kauno meras.

ES atstovas teigiamai įvertino Kauno investicijas į sporto ir kultūros objektus, domėjosi tolesniu Nemuno salos vystymu bei investicijomis į mokyklų renovaciją.

Po susitikimo savivaldybėje J. Magnussonas apžiūrėjo Žalgirio arenos statybų aikštelę.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas pasirašė sutartis su Lietuvos verslo paramos agentūra dėl ES lėšų skyrimo Žalgirio arenos statyboms, kultūros ir sporto rūmų „Girstutis” rekonstrukcijai bei Kauno regiono kempingo su paplūdimiu įrengimui.

Žalgirio arenos ir „Girstučio” rekonstrukcijos projektai įtrauktas į Valstybės planuojamų turizmo projektų, siūlomų finansuoti iš Lietuvos 2007-2013 metų Europos Sąjungos paramos lėšų pagal priemonę „Nacionalinės svarbos projektai”, sąrašą. Žalgirio arenos statybų projektui įgyvendinti skirta 50 mln. litų ES struktūrinės paramos lėšų, o „Girstučiui”- 5 mln. litų.

Kauno regiono kempingo su paplūdimiu įrengimas bus finansuojamas pagal priemonę „Ekologinio (pažintinio) turizmo, aktyvaus poilsio ir sveikatos gerinimo infrastruktūros kūrimas ir plėtra”. Projektui įgyvendinti ES skirs 2 mln. litų. Bendra šio projekto vertė – 2,6 mln. litų.


Gediminas Salvanavičius

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: