© Wikimedia Commons archyvo nuotr

Vokietijos kapitalo “Ergo” draudimo įmonių grupė per devynis šių metų mėnesius pasirašė 387,5 mln. litų draudimo įmokų – 5 proc. daugiau nei 2012-ųjų sausio-rugsėjo mėnesiais.

Grupės pelnas Baltijos šalyse per tris šių metų ketvirčius buvo 11,4 mln. litų. Pelningai veiklai įtakos turėjo puikus techninis veiklos bei investicinis rezultatas, taip pat dėl sąnaudų optimizavimo išaugęs efektyvumas, teigiama “Ergo” pranešime.

“Sąnaudų optimizavimas nėra pasirinkimas ar alternatyva, siekiant išlikti efektyviems, pelningiems ir konkurencingiems. Mes nenorime klientams užkrauti vidinių administracinių sąnaudų naštos, todėl privalome rasti galimybių tapti efektyvesniems ir kartu klientams pasiūlyti patrauklias kainas”, – pranešime sakė “Ergo” grupės Baltijos šalyse valdybos pirmininko Kęstutis Bagdonavičius.

“Ergo” anksčiau skelbė, kad per devynis 2012-ųjų mėnesius pagal tarptautinius finansinės atskaitomybės standartus (IFRS) buvo uždirbusi 27,3 mln. litų pelno.

Pasak K.Bagdonavičiaus, pasirašomų draudimo įmokų augimui teigiamos įtakos turi šiemet pastebimi gyventojų perkamosios galios ir vidaus vartojimo atsigavimo ženklai, rodantys pasikeitusius vartojimo įpročius ir teigiamą savo finansinės ateities vertinimą.

“Tiek Estijoje, Latvijoje, tiek Lietuvoje realus darbo užmokestis augo sparčiau nei BVP. Augantis vartojimas lemia, kad gyventojai daugiau pinigų skiria ne tik būtinosioms prekėms, bet ir būstui atnaujinti ar transporto priemonėms įsigyti. Išaugęs vartojimas lemia ir draudimo sutarčių bei pasirašytų įmokų augimą”, – teigė K.Bagdonavičius.

Anot jo, draudimo rinkos atsigavimas pastebimas ir komerciniame segmente, nes didėja su gamyba susijusios investicijos – įmonės vis aktyviau perka įrenginius ir transporto priemones ir tai turi įtakos inžinerinių rizikų ir statybos draudimo apimtims.

Baltijos šalyse “Ergo” grupės pasirašytos ne gyvybės draudimo įmokos šiemet siekė 277,7 mln. litų, gyvybės ir sveikatos draudimo rinkose pasirašytos draudimo įmokos buvo 109,8 mln. litų. Per tris šių metų ketvirčius grupė savo klientams Baltijos šalyse išmokėjo 218,6 mln. litų draudimo išmokų – 5,2 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

“Ergo” antrinės bendrovės Baltarusijoje “Ergo Invest” ir “Ergo Funds” per devynis šių metų mėnesius uždirbo 3,45 mln. litų pelno ir pasirašė 18,3 mln. litų draudimo įmokų – du kartus daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: