Anksčiau pasirinktas banko “Finasta” ir išperkamosios nuomos bendrovės “Snoro lizingas” investuotojas pasitraukia iš proceso, praneša portalas eversus.lt, remdamasis neįvardijamais šaltiniais.

Anot jo, sausio pradžioje potencialus investuojas informavo pardavėją, kad visiškai pasitraukia iš proceso.Galutinį žodį dėl “Finastos” ir “Snoro lizingo” naujojo investuotojo tars kreditorių komitetas. Pirmą kartą šiais metais komitetas renkasi sausio 24 dieną, tačiau dienotvarkės kol kas neatskleidžia.

Sausio pradžioje paaiškėjo, kad 2012 metų rugpjūčio pabaigoje komiteto vienbalsiai pasirinktas investuotojas pasitraukė iš konkurso. Eversus.lt duomenimis, iš keturių galimų didžiausią kainą pasiūlęs investuotojas buvo Lietuvoje registruotas tarptautinis konsorciumas, kurį valdė Belgijos verslininkai. Spėjama, kad pergalę konkurse galėjo užtikrinti apie 10 mln. eurų, kuriuos jie pasiūlė už “Finastos” bendroves ir “Snoro lizingą”.

Pasak šaltinių, konsorciume dar dalyvavo ir Jungtinės Karalystės kompanija, kuriai vadovauja buvę aukščiausio lygio vadovai iš prancūzų bankų “BNP Paribas”, “AXA” bei šveicarų UBS. Konsorciumą “Finasta” domino kaip platforma, ant kurios būtų kuriamas tarptautinis investicinis bankas, jis pabrėždavo, kad jau turi subūręs vadovų komandą, kuri laimėjimo atveju valdytų banką.

Kai kurie eversus.lt šaltiniai tvirtina, kad pastaruoju metu “Finasta” vis aktyviau domisi užsienio investuotojai, tarp kurių yra garsių vardų, todėl naujas konkursas galbūt garantuotų geresnį pasiūlymą ir didesnę kainą.

Be šio pirkėjo, tarp potencialių investuotojų buvo minima ir “Finastos” vadovų komanda, investicinės bankininkystės paslaugų įmonių grupės “Zabolis Partners” vadovaujančiojo partnerio Alvydo Žabolio suburtas konsorciumas, Estijos finansinio turto valdymo ir investicinės bankininkystės bendrovė “Redgate Capital” ir “Omada Capital”.

Pati “Finasta” tikina, kad prieš 5 mėnesius “Snoro” kreditorių komiteto priimtas sprendimas dėl pirkėjo neturėjo įtakos banko veiklai bei rezultatams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: