(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Prieš artėjančią UEFA EURO 2012 atrankos ciklo pradžią – rungtynes su Škotija rugsėjo 3 dieną Kaune – Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas išreiškė viltį, kad kovoti dėl pergalės padės pilnas stadionas žiūrovų.

Antradienį Lietuvos futbolo federacijos būstinėje Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje rinktinės tikslus, pasiruošimą ir komandos sudėtį prieš atrankos ciklo startą pristatė R.Žutautas ir LFF rinktinių direktorius Robertas Tautkus.
Tikslai rinktinei buvo nustatyti dar pavasarį, kai trenerio R.Žutauto pristatytą programą patvirtino LFF Vykdomasis komitetas.

„Išsikėlėme užduotį per atrankos ciklą surinkti 13-14 taškų, o taip pat po truputį ruošti pamainą ir 2016 metų čempionato atrankai. Dvi trumpalaikes užduotis jau pavyko įgyvendinti – laimėtas birželį Lietuvoje vykęs Baltijos šalių rinktinių taurės turnyras, o iš Lietuvos klubams atstovaujančių žaidėjų formuojama rezervinė rinktinė, kuri sudaro konkurenciją užsienyje žaidžiantiems futbolininkams“, – sakė R.Tautkus.

Apžvelgdamas pasiruošimo ciklą R.Žutautas sakė, kad nors bendrai draugiškų rungtynių rezultatai nedžiugina, ruošiantis atrankos startui pavyko įgyvendinti kitus tikslus.

„Kai turėjome tikslą iškovoti Baltijos taurę, komanda susitelkė ir įrodė, kad gali pasiekti rezultatą. Kontrolinėje dvikova su Ukraina turėjome kitų tikslų – išbandėme nemažai naujų žaidėjų. Dalis jų jau įrodė, kad yra verti nacionalinės rinktinės. Rungtynės su Baltarusija nepavyko – laiko pasiruošti rungtynėms joms buvo mažai, žaidėjai saugojosi nuo traumų. Susižeidę jie prarastų vietas klubuose. Tai būtų nenaudinga ir rinktinei, nes neturime daug futbolininkų su žaidybine praktika“, – aiškino strategas.

Jo teigimu, svarbiausia, kad komanda tinkamai nusiteiktų dvikovai su Škotija. Šioms rungtynėms Lietuvos rinktinė jau galės rengtis penkias dienas, o stadione tikėtis ir žiūrovų pagalbos: „Tikiuosi, kad Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadionas rugsėjo 3 dieną bus pilnas ir padės komandai kovoti dėl pergalės. Neturime teisės namuose prarasti taškų“, – sakė R.Žutautas.

Ruošiantis būsimai kovai su Škotija rinktinės trenerių štabas jau analizavo varžovų neseniai žaistas draugiškas rungtynes Švedijoje. „Pamatėme stipriąsias ir silpnąsias Škotijos puses. Galima sakyti, kad beveik pusė komandos yra „Manchester United“ saugas Darrenas Fletcheris. Jis atliko labai daug tikslių perdavimų. Teks imtis prieš jį tam tikrų veiksmų. Pamatėme, ir kad škotų dešinys kraštas silpnesnis, todėl padarysime atitinkamas išvadas. Čekijos rinktinę analizuosime vėliau, dabar visas dėmesys – škotams“ – kalbėjo treneris.

Dvikovoms su Škotija ir Čekija sudarytas išplėstinis žaidėjų sąrašas – iš viso 23 žaidėjai. Trys iš jų atstovauja Lietuvos klubams. „Jei kuris nors žaidėjas susižeis – greitai pakviesime jam pamainą iš Lietuvos klubų. Jaunimo rinktinę kol kas paliekame ramybėje, nes šiai komandai liko paskutinės atrankos rungtynės – rugsėjo 3 d. Anglijoje. Vėliau stengsimės po truputį įtraukti vieną kitą žaidėją“, – teigė R.Žutautas.

Į treniruočių stovyklą Lietuvos rinktinė renkasi rugpjūčio 30 dieną Marijampolėje ir ten tris dienas treniruosis. Rungtynių išvakarėse komanda persikels į Kauną, kur rugsėjo 3 d. 21 valandą 15 minučių susitiks su Škotijos rinktine.
Iki rungtynių likus dešimt dienų daugiau nei pusė vietų – apie 5500 iš beveik 9500 – stadione jau užpildyta. 2600 bilietų jau įsigijo Škotijos rinktinės sirgaliai. Bilietai į rungtynes parduodami BILIETAI.lt sistemoje ir internete www.bilietai.lt Ten pat galima įsigyti ir abonementus į visas Lietuvos rinktinės atrankos ciklo rungtynes namuose. Antroji atrankos ciklo dvikova Lietuvos rinktinės laukia rugsėjo 7 d. su Čekija Olomouce.

Lietuvos nacionalinės rinktinės išplėstinis sąrašas EURO 2012 atrankos ciklo rungtynėms su Škotija ir Čekija
(Eilės nr., vardas, pavardė, klubas)
Vartininkai:
1. Giedrius Arlauskis (Kazanės „Rubin“, Rusija)
2. Žydrūnas Karčemarskas (Gaziantepo „Gaziantepspor“, Turkija)
3. Paulius Grybauskas (Baku „Neftchi“, Azerbaidžanas)
Gynėjai:
4. Andrius Skerla (Balstogės „Jagiellonia“, Lenkija)
5. Marius Stankevičius (Genujos „Sampdoria“, Italija)
6. Arūnas Klimavičius (Novosibirsko „Sibir“, Rusija)
7. Ramūnas Radavičius (Panevėžio „Ekranas“, Lietuva)
8. Marius Žaliūkas (Edinburgo „Hearts“, Škotija)
9. Tadas Kijanskas (Balstogės „Jagiellonia“, Lenkija)
Saugai:
10. Edgaras Česnauskis (Maskvos „Dinamo“, Rusija)
11. Deividas Česnauskis (Salonikų „Aris“, Graikija)
12. Deividas Šemberas (Maskvos CSKA, Rusija)
13. Linas Pilibaitis (Dėro ETO, Vengrija)
14. Saulius Mikoliūnas (Kijevo „Arsenal“, Ukraina)
15. Vytautas Lukša (Kijevo „Arsenal“, Ukraina)
16. Kęstutis Ivaškevičius (Tel Avivo „Bnei Yehuda“, Izraelis)
17. Mindaugas Panka (Lodzės „Widzew“, Lenkija)
18. Dominykas Galkevičius (Panevėžio „Ekranas“, Lietuva)
Puolėjai:
19. Darvydas Šernas (Lodzės „Widzew“, Lenkija)
20. Tomas Danilevičius (A.S. „Livorno“, Italija)
21. Andrius Velička (Glazgo „Rangers“, Škotija)
22. Ričardas Beniušis (Marijampolės „Sūduva“, Lietuva)
23. Robertas Poškus (Baku „Inter“, Azerbaidžanas)

LFF informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: