(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Pirmajame Europos vyrų krepšinio pirmenybių etape Lietuvos rinktinei teks susidurti su Europos čempionais ir pasaulio vicečempionais. Vis dėlto Gintaras Krapikas linkęs tikėti Lietuvos rinktinės sėkme.

– Kaip vertinate pogrupį, į kurį pateko Lietuva?

– Pogrupis labai stiprus. Reikės vyrams padirbėti, bet jie tikrai bus tam pasiruošę.

– Kokią vietą Lietuvos rinktinei prognozuojate Europos čempionate?

– Vietas prognozuoti labai sudėtingas dalykas, tuo labiau, kad tikrai nežinome, kokia bus mūsų komandos sudėtis, kokios sudėties bus priešininkų komanda. Kalbama, kad Europos čempionate sprendžiasi Olimpinių žaidynių likimas, todėl visi susiveš savo stipriausias komandas, bet norint ir galvojant apie aukštas vietas, reikia pogrupyje tikrai stovėti aukštai, užimti pirmą ar bent jau antrą vietą.

– Kam prognozuotumėte pirmąją vietą?

– Kautis galime tiek su Ispanais, tiek su Turkais dėl pirmosios vietos, bet galvojant apie aukštas vietas, negalime būti pogrupyje žemesnėje negu antroje vietoje.

– O kaip manote, iš tokio stipraus pogrupio perėjus į kitą etapą bus lengviau?

– Perėjus taip, bet jį reikia pereiti.

– Kalbant apie rinktinės sudėtį, manote, kad reikėtų pakviesti senuosius žaidėjus tokius kaip Š. Jasikevičius, R. Kaukėnas?

– Manau, kad trenerių štabas kartu su federacija padarys teisingas išvadas, supras, kas garantavo Lietuvos rinktinei gražų, pergalingą krepšinį ir surinks atitinkamą komandą. Mano nuomone, labai maišyti komandos sudėties negalima, nes rezultatus demonstravo šitie vyrai. Lietuvos rinktinės pagrindas turėtų išlikti tos rinktinės, kuri buvo Pasaulio pirmenybėse Turkijoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: