(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Spalio 17 d. 19 val. klube NAUTILUS (Savanoriu pr. 124), geros muzikos klubas savo bičiulius kviečia vakarą praleisti skambant World Music. Šįkart pristatoma ZOHAR!

Geros Muzikos klubas savo klausytojus kviečia lietingą rudens vakarą praleisti skambant šildantiems ir įkvepiantiems Zohar muzikos garsams. Šią World Music grupę pakvietėme į Lietuvą jau antrą kartą.

Zohar kuriamą ir atliekamą muziką galima pavadinti intelektualia elektronika, pabrėžiančia arabiškos ir žydiškos muzikos panašumus. Joje susipina viduržemio ir Europos muzikos stiliai – džiazas, pop, šokių muzika bei įvairių tautų etnomuzikos garsai. Pasak grupės vadovo britų kompozitoriaus, trimitininko bei multiinstrumentalisto Erran Baron Cohen, kultūriškai žydų ir arabų tautos yra tarsi pusseserės, nepaisant tvyrančio antagonizmo ir neapykantos. Savo kūryboje jis siekia jas sujungti pozityviu būdu. Erran Baron Cohen kūrė kritikų puikiai įvertintą muziką kontroversiškiems savo brolio, garsaus komedijanto aktoriaus Sasha Baron Cohen filmams “Borat” bei “Bruno”.

Kartu su Erran Baron Cohen muzikines fantazijas pildo Izraelio kilmės vokalistė Avivit Caspi. Ši atlikėja su savo grupe bei Zohar sudėtyje koncertuoja visame pasaulyje – nuo JAV iki Singapūro, taip pat ir Lietuvoje. Pernai Wemblio stadione prieš Anglijos – Izraelio futbolo rungtynes Avivit giedojo Izraelio himną niekada negirdėtu stiliumi.

Zohar bosinės gitaros partijas atlieka iš Pietų Afrikos kilęs, šiuo metu Londone gyvenantis Johan YoYo Buys.

Grupės būgninikas Preston Heyman laikomas vienu talentingiausių ir gerbiamiausių būgnininkų Jungtinėje Karalystėje, grojančių įrašų studijoje. Savo talentu jis talkino daugybei žinomų menininkų, tarp jų – Kate Bush, Bryan Ferry, Paul McCartney, Phill Collins, Eric Clapton, Peter Gabriel, Jimmy Somerville, Boy George, Tina Turner, Sting ir daugeliu kitų.

Daugiau informacijos rasite www.gmklubas.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: