(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Gruzijos ambasadorius J. E. Georgy Kerdikašvili, sužinojęs apie nuo audros nukentėjusį Kauną, pasisiūlė atvykti į talką kartu su kitais ambasados darbuotojais. Antradienį šeši ambasados darbuotojai atvyko į Lietuvos zoologijos sodą, kur dalyvavo talkoje kartu su Gričiupio seniūnijos ir Savivaldybės atstovais.

Garbingus svečius pasitikusi mero pavaduotoja Loreta Lekienė padėkojo jiems už pagalbą, draugystę ir nuoširdumą. „Dėkoju nuo mero ir nuo visos savivaldybės už jūsų paramą“, – sakė L. Kekienė.

„Ši talka – tik simbolinis žingsnis. Perduokite kuo geriausius linkėjimus miesto merui Andriui Kupčinskui“, – kalbėjo ambasadorius G. Kerdikašvili.

G. Kerdikašvili, jo sūnus, besimokantis Lietuvoje, ir kiti talkininkai iš Gruzijos ambasados kalba lietuviškai. Ambasados darbuotojai atvykę į Kauną tuojau kibo į darbą. Visas krantas, nuguldytas išvartomis, tuojau pat buvo išvalytas.

Zoologijos sodo direktorius Vaclovas Dumčius juokaudamas sakė, kad „gruzinai pripratę prie kalnų, todėl jiems pasiūlėme tvarkyti krantą“. Išverstų medžių Zoologijos sode tikrai daug, tačiau jie dar nesupjaustyti, darbo dar užteks ir kitiems talkininkams.

Užbaigus darbus užsimezgė pokalbis. „Lietuva – Europos sąžinė, o Kaunas – Lietuvos sąžinė. Dažnai būnu Kaune. Šis miestas kitoks, čia viskas kitaip. Gruzijoje užsieniečiai eidami Š. Rustavelio prospektu nori šokti ir dainuoti, o mane patys geriausi jausmai apima einant Kauno Laisvės alėja. Iki šių metų pabaigos mes pasistengsime Kaune atidaryti konsulatą. Čia, Kaune, plevėsuos Gruzijos vėliava“, – sakė ambasadorius.

Jis pastebėjo, kad Kauno „Žalgiris“ ir Arvydas Sabonis Gruzijoje labai gerai žinomi. „A.Sabonio nuotraukas Gruzijoje daug kur galima pamatyti. Gruzinai visada sirgdavo už „Žalgirį“, kai jis žaisdavo su Rusijos CASK. Turiu daug tikrų draugų Lietuvoje. Labai gerbiu Jūsų Prezidentą Valdą Adamkų, Lietuvos nepriklausomybės Akto signatarą Algirdą Patacką, perduodu jam nuoširdžius linkėjimus“, – saka ambasadorius.

Gruzijos diplomatas papasakojo, kad šiuo metu į gruzinų kalbą verčia Juozo Lukšos knygą „Miško broliai“ apie Lietuvos partizanus ir jų kovą už Nepriklausomybę. „Norisi daryti gerus darbus dėl mūsų valstybių ir mūsų jaunimo ateities“, – sakė G. Kerdikašvili.

Gruzijos ambasados darbuotojams padėkojo Zoologijos sodo direktorius V.Dumčius. „Mes visada jus prisiminsime. Atvažiuokite dažniau pavaikščioti po sodą. Man labai patinka, kaip šoka ir dainuoja gruzinai. Lankėmės ir, žinoma, dar apsilankysime Gruzijoje“, – sakė direktorius V. Dumčius.

Gričiupio seniūnijos darbuotoja Virginija Sakalauskienė, laikinai einanti seniūnės pareigas, ir šios seniūnijos bendruomenės pirmininkė Zinaida Steikienė taip pat dėkojo gruzinams už pagalbą.

Danutė Marcinkevičienė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: