Grybavimo čempionate apdovanoti ir Kauno rajono atstovai
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Rugsėjo 24 d., Varėnos rajone, Dainavos girioje, vyko devintasis Lietuvos grybavimo čempionatas Varėnos r. mero taurei laimėti. Iš 25 komandų net keturis apdovanojimus gavo Kauno rajonui atstovavusi Kauno r. savivaldybės komanda.

Į vieną didžiausių Lietuvos girių Kauno r. savivaldybės atstovai išvyko dar tamsoje – 4 valandą ryto. Nepaisant noro miegoti išvykoje tvyrojo puiki atmosfera ir siekis su bendraminčiais smagiai praleisti laiką rudenėjančiame miške.

7 val. nuaidėjus varžybų pradžios signalui, 100 grybautojų (kiekvieną komandą sudarė keturi asmenys) puolė pripildyti savo krepšius grybais. Didelėmis pintinėmis ir pagaląstais peiliais nešini, pasipuošę mėlynos spalvos kepuraitėmis ir striukėmis su rajono simbolika grybauti išsiruošė ir Kauno rajono atstovai – komandos kapitonas Antanas Kalvynas, Loreta Steponavičienė, Gegam Babajan ir Indrė Sekevičienė.

Po tris valandas trukusio grybavimo visi čempionato dalyviai būriavosi prie renginio organizatorių ir svėrė surinktas miško gėrybes. Šiemet, kai motina gamta nedžiugina grybų gausa, buvo galima rinkti visus valgomus grybus – renkamų rūšių teisėjai neišskyrė.

Renginio organizatoriams susumavus rezultatus paaiškėjo, kad Kauno rajonui atstovavusi komanda pateko į daugiausiai grybų surinkusiųjų trejetuką – jų krepšiuose tilpo daugiau kaip 17 kg. Be to, ši komanda pelnė ir dar tris apdovanojimus: surinko daugiausiai baravykų (septynis iš 14), A. Kalvynas pelnė vyriausio grybautojo titulą, o I. Sekevičienė rado didžiausią baravyką.

Pirmą vietą čempionate laimėjo Trąkų atstovai (surinko apie 37 kg grybų), antrą – apie 23 kg surinkę varėniškiai.

Į Kauno rajono savivaldybę taurę ir medalius parvežusios komandos kapitonas teigė nesitikėjęs laimėti tiek prizų. „Gera dalyvauti, bet kai laimi, užvaldo toks puikus jausmas. Mūsų komanda degė entuziazmu – visi labai mėgstame grybauti.

Be to, esame labai dėkingi gausiai į Varėnos r. mišką važiavusiai palaikymo komandai, kuri nuoširdžiai sirgo ir džiaugėsi pergale“, – po varžybų teigė A. Kalvynas.

„Kauno rajono savivaldybės atstovai čempionate dalyvauja jau šešeri metai. Smagu, kad norinčių dalyvauti skaičius kasmet auga. Kiek pamenu, į pirmąjį čempionatą vyko aštuoni, o šiemet – net 18 įvairių Kauno r. savivaldybės administracijos padalinių darbuotojų.

Šiais metais gavome rekordinį apdovanojimų skaičių: 2009 m. laimėjome trečią vietą, o dabar mūsų rankose net 4 apdovanojimai“, – teigė Kauno r. savivaldybės išvyką į čempionatą organizavęs Gintautas Meška.

Grybavimo čempionato dalyvių apdovanojimo ceremonija vyko Varėnoje, kur šurmuliavo iš visos Lietuvos suvažiavę grybų šventės dalyviai. Šventėje išradingai įrengtuose kiemeliuose prisistatė Varėnos r. seniūnijos, klubai, centrai, buvo galima įsigyti miško gėrybių, įvairiausių kepinių ir kulinarinių gaminių, amatininkų darbų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: