Wikimedia Commons archyvo nuotr.

„Jis šį klubą įsigijo ne dėl patriotizmo. Klubas jam – instrumentas, skirtas patenkinti savo norus“, – apie Kauno „Žalgirio“ savininką Vladimirą Romanovą „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ kalbėjo sporto mecenatas ir verslininkas Antanas Guoga.

Jis pabrėžė, kad į didžiulę krizę patekęs klubas kitokios lemties sulaukti ir negalėjo.

„Kai viską valdo beprotis, kitaip ir būti negali, – teigė Guoga, kurio manymu, Romanovas klubą 2009 m. įsigijo ne dėl noro padėti. – Man labai gaila visų veteranų, kurie norėjo prie jo prilipti, visaip glostė. Sakė, kad tai klubo išgelbėtojas.
Viską jis darė dėl savęs. Tai nebuvo parama. Per visą šį spaudimą matėme, kad jis savo pinigų ten dėti nenori, tačiau stengiasi ištraukti iš kitų. Tai negali tęstis.“

Praėjusią savaitę Romanovas paskelbė, kad krepšininkams yra skolingas 25 milijonus litų, ir iš Kauno miesto savivaldybės pareikalavo 10 milijonų litų paramos.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas teigė, kad savivaldybė ir taip pakankamai remia klubą ir negali sporto laikyti miesto biudžeto prioritetu.

„Mes nesudarinėjame klubo biudžeto. Savivaldybė Viešajai įstaigai „Kauno „Žalgirio“ rėmėjas“ papildomai moka 3,2 milijono litų. Tai ta pati kišenė.

Prasidėjus arenos eksploatacijai sudarėme klubui geras galimybes privilioti naujų rėmėjų, užsidirbti iš abonementų, bilietų. Vien „Žalgirio“ pajamos, palyginti su senutėle Kauno hale, išaugo nuo 2 milijonų iki 7 milijonų. Savivaldybės indėlis yra be galo didelis.

Dabar turime atkreipti dėmesį į kitus sektorius. Kad ir į tas pačias gatves ir kultūrą. Negali miesto biudžete dominuoti tik sportas“, – kalbėjo Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: