(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno darbo biržos duomenimis liepos 1 d. Kauno mieste ir rajone buvo įregistruota 37,6 tūkst. bedarbių arba 13,1 proc. visų darbingo amžiaus Kauno miesto ir rajono gyventojų. Per mėnesį registruotas nedarbas sumažėjo 0,1 proc. punkto, t.y. nuo 13,2 iki 13,1 proc.

43,2 proc. visų Kauno darbo biržoje įregistruotų bedarbių sudarė moterys, 56,8 proc. – vyrai. Moterų registruotas nedarbas siekė 11,1 proc. Vyrų – 15,3 proc. ir pirmą kartą per šiuos ir praėjusius metus sumažėjo.

Kauno mieste nedarbas birželio mėn. buvo 13,1 proc. Kauno rajono savivaldybės teritorijoje – 13,0 proc.

Per birželio mėnesį Kauno darbo biržoje įregistruoti 2945 bedarbiai – mažiau, nei per bet kurį kitą šių ir praėjusių metų mėnesį.

Kaip ir kiekvienais metais, suaktyvėjus mokslo įstaigas baigusiųjų darbo paieškai, pirmąjį vasaros mėnesį padaugėjo ir darbo biržoje besiregistruojančių jaunų asmenų. 28,9 proc. visų per mėnesį įregistruotų bedarbių – iki 25 m. amžiaus. Lyginant su geguže, jų registracija per mėnesį padidėjo 1,4 karto. Tarp įsiregistravusiųjų – 507 (17,2 proc.) aukštąsias ar profesines mokyklas baigę absolventai. Lyginant su geguže, absolventų registracija išaugo 5,5 karto. Birželio mėnesį prieš metus absolventų buvo įregistruota 2,2 karto mažiau.

Per mėnesį darbo ieškantiems asmenims buvo pasiūlytos 1692 laisvos darbo vietos Kauno mieste ir rajone, – beveik tiek pat kiek ir gegužę. 58,3 proc. visų darbo pasiūlymų darbdaviai registravo paslaugų sektoriuje, 25,9 proc. – pramonėje. Daugiau laisvų darbo vietų buvo registruojama statybose – 14,9 proc. Darbo pasiūlymų birželio mėnesį daugiausia sulaukė: pardavėjai, tarptautinių krovinių vežimo vairuotojai, virėjai, siuvėjai, suvirintojai, santechnikai, statybų apdailininkai, betonuotojai, o taip pat pardavimo bei verslo paslaugų vadybininkai, buhalteriai, apskaitininkai, administratoriai. Nekvalifikuotiems darbuotojams dažniausiai buvo siūlomos valytojo, sandėlio darbininko bei krovėjo darbo vietos.

Darbo biržai tarpininkaujant, per birželį įsidarbino 1986 žmonės – 18,5 proc. mažiau nei gegužę. Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones buvo nusiųsta 217 asmenų, iš jų daugiausia – į viešųjų darbų ir darbo įgūdžių įgijimo rėmimo priemones.

Liepos 1 d. duomenimis laikinojo užimtumo priemonėse iš viso dalyvavo 1115 Kauno miesto ir rajono gyventojų.

Birželio mėnesį Kauno darbo birža gavo 5 pranešimus apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą, iš jų 4 – iš paslaugų sektoriaus ir 1 – pramonės įmonių. Visi pranešimai – iš smulkių įmonių, kuriose dirbo iki 50 darbuotojų ir jose numatoma atleisti 129 asmenis. Per praėjusių metų atitinkamą laikotarpį apie grupės darbuotojų atleidimą informavo 9 įmonės, kurios įspėjo apie grupės darbuotojų atleidimą 357 asmenis.

Kauno darbo biržos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: