Organzatorių archyvo nuotr.

Per pastaruosius metus elektrinių dviračių populiarumas labai išaugo. Tuo pačiu padaugėjo ir su šiomis transporto priemonėmis susijusios informacijos. Nemaža dalis jos yra teisinga, tačiau kai kurie teiginiai – išties klaidinantys. Prieš įsigyjant tokį dviratį, gali kilti pačių įvairiausių klausimų. Todėl tam, kad apsispręsti būtų paprasčiau, pateikiame 5 didžiausius mitus apie elektrinius dviračius.

1. Šie dviračiai nėra saugūs

Kai kurie mano, kad elektrinis dviratis nėra saugus pasirinkimas. Viena iš pagrindinių tai lemiančių priežasčių – greitis. Tačiau svarbu pabrėžti, kad šių transporto priemonių greitis yra ribojamas. Elektriniai miesto, kalnų ir sulankstomi dviračiai gali išvystyti panašų greitį, kaip ir klasikiniai.

Maksimali leistina tokių transporto priemonių galia yra 250 W, o greitis – 25 km/val. Tokie  el. dviračiai reglamentuoti Europos Sąjungos teisės aktais, todėl yra patikimi.

Elektrinės transporto priemonės dėl variklio ir baterijos yra sunkesnės nei klasikinės. Tai dar viena priežastis, kodėl manoma, jog jos ne tokios saugios. Suaugusiesiems skirtų dviračių svoris vidutiniškai siekia apie 25 kg – priklausomai nuo mechanizmo dydžio ir medžiagų. Klasikiniai dviračiai gali sverti iki 20 kg, taigi skirtumas nėra jau toks didelis.

2. Jie skirti tinginiams

Priešingai nei dažnai įsivaizduojama, elektrinis dviratis nėra skirtas nenorintiems minti pedalų. Tam, kad jis važiuotų, minti pedalus reikia. Variklis tik palengvina ir paspartina važiavimą. Be to, dviratį galima naudoti ir standartiniu būdu – tereikia valdiklyje išjungti elektrinį variklį. Pajutus nuovargį, jį galima vėl įjungti ir mėgautis laisvesniu judėjimu. Todėl tokie dviračiai labai praverčia važiuojant ilgesnius atstumus mieste ar už jo ribų. Spauskite ant nuorodos ir įsigykite jūsų poreikius labiausiai atitinkančią transporto priemonę.

3. El. dviračiai reikalauja daug priežiūros

Tam, kad transporto priemonė kuo ilgiau išliktų tvarkinga, svarbu ja tinkamai rūpintis: reguliariai tikrinti padangas, stabdžius, pavaras. Tokia priežiūra reikalinga tiek klasikiniams, tiek elektriniams dviračiams. Pagrindinis pastarųjų išskirtinumas yra tas, kad juos reikia kas kiek laiko įkrauti. Tačiau šis procesas nėra dažnas ir sudėtingas. Pilnai įkrovus bateriją, galima nuvažiuoti nuo 60 iki 150 km.

Elektrinis dviratis dažniausiai turi ličio jonų bateriją, kurią iš viso galima įkrauti maždaug 500 kartų. Taigi bendrai jos užtenka apie 30 000 km nuvažiuoti. Vėliau baterijos galia gali sumažėti. Dėl šios priežasties rekomenduojama ją pakeisti.

4. Lyjant lietui jais naudotis pavojinga

Dar vienas mitas, susijęs su šiais dviračiais, yra tas, kad lyjant lietui jais naudotis pavojinga. Transporto priemonėje esantys elektriniai komponentai tinkamai apsaugoti nuo drėgmės, todėl yra atsparūs vandeniui. Taigi, net ir netikėtai užklupus lietui, galite jaustis ramūs. Kita vertus, užklupti liūties važiuodami klasikiniu dviračiu, ko gero, taip pat skubėtumėte ieškoti priedangos.

5. Norint važiuoti el. dviračiu reikia teisių

Jei elektrinis dviratis nėra galingesnis nei 250 W ir jo maksimalus greitis neviršija 25 km/val., norint juo važiuoti teisių nereikia. Tokiomis transporto priemonėmis galima naudotis tiek keliuose, tiek dviračių takuose. Nepriklausomai nuo to, kokioje vietoje važiuojama, labai svarbu elgtis atsakingai ir naudoti atitinkamas apsaugos priemones. Šalmas ir atšvaitai gali padėti pasirūpinti ne tik paties vairuotojo, bet ir aplinkinių sveikata ar netgi gyvybe.

Šiltasis sezonas – pats metas pasimėgauti aktyvia fizine veikla gryname ore. Jei jau seniai norite paįvairinti savo laisvalaikį ar tiesiog palengvinti kasdienybę, galbūt jums reikalingas elektrinis dviratis? Tegul jūsų kelionės tampa dar malonesnės ir patogesnės, o savijauta – puiki. Nepamirškime, kad judėjimas labai svarbus gerai fizinei ir psichologinei būsenai palaikyti.

Užsakymo Nr. KMC200056

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: