Organizatorių archyvo nuotr.

Naujas dešimtmetis – naujos dizaino taisyklės, ar ne taip? 2020-ieji yra puikus metas tai įgyvendinti. Interjero kūrimo taisyklių išties gausu. Vieni jų laikosi pakankamai griežtai, kiti – tiesiog numoja ranka ir renkasi tai, kas jiems labiausiai patinka. Visgi, dauguma tendencijų laikui bėgant keičiasi, atsiranda vis naujų dar niekur nematytų sprendimų. Taigi, kokias prieš tai vyravusias baldų išdėstymo taisykles verta sulaužyti 2020-aisiais?

Televizorius nedera valgomajame

Dauguma tikriausiai prisimena, kaip vaikystėje tėvai drausdavo valgyti žiūrint televizorių. Žinoma, tai negali būti taikoma absoliučiai visiems. Tačiau dažniausiai įprasta, kad valgomasis nėra ta vieta, kuriame turėtų būti laikomas televizorius. Visgi, kaip jau buvo užsiminta prieš tai, šiais metais pats laikas išbandyti kažką naujo.

Televizoriaus spintelė prie skoningos sofos lovos, o šalia jų stalas ir valgomojo kėdės – derinys, kuris itin pasiteisina nedidelio ploto namuose. Tai padeda sutaupyti vietos ir sukurti funkcionalią erdvę. Tam, kad patalpa atrodytų skoningai, rekomenduojama atsižvelgti į naudojamų baldų stilistiką ir stengtis ją išlaikyti kuo vieningesnę.

Tam, kad tai padaryti būtų paprasčiau, visų pirma patariama išsiaiškinti, kokį interjerą norite sukurti – klasikinį, modernų, o galbūt eklektišką? Bet kuriuo atveju baldų ir aksesuarų pasirinkimas – labai platus, todėl sau tinkamiausias priemones gali rasti kiekvienas.

Lova prie lango – nepatogu

Jau seniai svajojote savo lovą pastatyti prie lango? Puiku – šiais metais pagaliau galite tai įgyvendinti. Prieš tai ilgą laiką manyta, kad tokia standartinės lovos ar sofos-lovos vieta nėra patogi. Tačiau pasirodo, kad tai nebūtinai tiesa – tiesiog reikia atsižvelgti į tam tikrus aspektus.

Baldo galvūgalis neturėtų uždengti lango. Priešingu atveju kambarys atrodys nestilingai, be to, bus prarandama dalis natūralios iš lauko patenkančios šviesos. Taip pat patariama įvertinti lovos ir lango plotį – geriausia, kad jie būtų panašūs. Pernelyg platus arba per siauras baldas gali iškraipyti kambario proporcijas, todėl jis atrodys nepatraukliai.

Šalia lovos tinka tik nedidelis staliukas

Dar viena taisyklė, kurios galima nepaisyti 2020-aisiais, susijusi su staliuko derinimu prie lovos. Daugelis tikriausiai jau yra pripratę, kad miegamajame naudojamos tik nedidelės naktinės spintelės. Tačiau dabar galima drąsiai pasitelkti ir nestandartinių matmenų priemones. Šiuolaikiško dizaino komoda arba platesnė spintelė – tai, kas tinka ne tik svetainėje prie sofos-lovos ar fotelio.

Aklai parinkti interjero elementai vargu, ar leis sukurti taip trokštamą rezultatą. Todėl, kaip ir ankščiau aptartais atvejais, taip ir šiuo, vertėtų atsižvelgti į keletą dalykų. Spintelės ir lovos aukštis turėtų būti panašus – tuomet jų derinys atrodys išties patraukliai. Taip pat rekomenduojama atsižvelgti ir į svarstomo pasirinkti baldo dizainą, kuris neturėtų išsiskirti iš bendro konteksto.

Lentyna vietoj naktinio stalelio – kažkas keisto

Mėgstate originalius sprendimus, todėl nuolat eksperimentuojate? Tuomet šis variantas – vertas jūsų dėmesio. Vargu, ar daug kas pagalvoja, kad lentyna gali būti naudojama vietoj naktinio staliuko. Kur kas dažniau šie baldai atsiduria svetainėje prie sofos-lovos, minkšto kampo ar fotelio. Be to, pakabinama lentyna padeda sutaupyti vietos, o tai itin aktualu nedideliame miegamajame. Estetiškam rezultatui išgauti patariama gerai apsvarstyti, kokiame aukštyje turėtų kabėti šis baldas. Proporcijų išlaikymas – itin svarbus.

Pasiilgote pokyčių ir norite išbandyti kažką naujo? Tuomet kodėl gi nesulaužius keleto nusistovėjusių baldų išdėstymo taisyklių? Vos keletas pakeitimų, ir jūsų namų erdvė gali tarsi atgimti iš naujo. Smagiausia tai, kad pasitelkus patrauklius ir funkcionalius baldus įgyvendinti originalias interjero idėjas tampa dar paprasčiau.

Užsakymo Nr. KMC200033

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: