Organizatorių archyvo nuotr.

Didelių langų uždengimas dažniausiai būna nemažas iššūkis – nesvarbu, tai individualus namas ar biuras. Norint, kad rezultatas nenuviltų, reikia apgalvoti ne tik techninius, bet ir estetinius aspektus. Tai susiję su atskirų uždangos dalių sujungimu, paprastu jos valdymu ir bendru interjero įvaizdžiu. Vienas iš praktiškiausių ir labiausiai pasiteisinančių variantų tokiose situacijose yra automatizuotos langų uždangos priemonės: širmos, žaliuzės ar užuolaidos. Kokie jų išskirtinumai ir privalumai?

Širma – ne tik langams uždengti

Dideli langai savo populiarumo nepraranda jau ilgą laiką. Todėl ieškoma ir naujų būdų, kaip juos efektyviai uždengti. Individualių namų savininkai vis dažniau renkasi ne tik funkcionalumu, bet ir puikiomis estetinėmis savybėmis pasižyminčias širmas. Šios priemonės gali turėti itin ilgas vientisas bėgelių sistemas, siekiančias netgi 8 metrus. Taigi, tokio tipo uždangos tinka ir ištisoms stiklinėms sienoms.

Unikalus širmų profilis leidžia jas sumontuoti taip, kad tarp nišos ir sienos neliktų šviesos tarpo. Specialūs magnetai pritraukia vienas kitą net ir tuomet, kai uždangos nepristumiamos iki pat sienos. Taip užtikrinama patikima apsauga nuo ryškių saulės spindulių. Priklausomai nuo poreikių, širmos gali būti valdomos tiek rankiniu, tiek elektroniniu būdu. Šiuo atveju paprasta pasirinkti priemonės atitraukimo variantą: į kairę, dešinę arba abi puses. Todėl saulei sukantis nereikia uždengti viso lango. Toks plokščių perstumdymo būdas praverčia ir dengiant balkono ar terasos duris, nes patogu išeiti ir įeiti. Be to, kad šios priemonės naudojamos dideliems langams uždengti, jos tinka ir patalpų atskyrimui.

Plačios vertikalių žaliuzių galimybės

Dar vienas pasirinkimo variantas – vertikalios žaliuzės. Jas lengva pritaikyti ne tik dideliems, bet ir nestandartinės formos langams. Tai universali priemonė, montuojama tiek individualiuose namuose, tiek biuruose. Nors tokios žaliuzės dažniausiai naudojamos siauresniems langams nei širmos, jų bėgelių sistema taip pat gali būti ganėtinai ilga (iki 3,5 m). Elegantiško stiliaus interjere puikiai dera žaliuzės su siauresnėmis juostelėmis, o modernistiniame – platesnėmis.

Renkantis tokias langų uždangas, rekomenduojama atsižvelgti ir į skirtingas gamybos medžiagas. Bene populiariausios – tekstilinės žaliuzės. Be to, kad pasižymi patrauklia išvaizda, jos yra ir lengvai prižiūrimos. Ieškantiems išskirtinio patvarumo verta išbandyti priemones su plastikinėmis juostomis. Pastarosios nesideformuoja net ir esant aukštai temperatūrai, netraukia dulkių ir nebijo drėgmės. Be to, į jas neįsigeria kvapai. Taip pat kaip ir širmos, šios žaliuzės gali būti valdomos automatiniu būdu.

Išvaizda ir funkcionalumu išsiskiriančios plisuotos žaliuzės

Jei mėgstate originalumą ir norite sukurti unikalų namų interjerą, rekomenduojama rinktis plisuotas žaliuzes. Pastarosios, kaip ir vertikalios, tinka įvairių dydžių ir geometrinių formų langams. Šios priemonės gali būti valdomos skirtingais būdais: iš viršaus į apačią arba atvirkščiai. Taip nesudėtingai uždengiama norima lango dalis, taigi, efektyviau apsisaugoma nuo ryškių saulės spindulių. Vienas iš didžiausių tokių uždangų išskirtinumų yra tas, kad jos neturi ant lango rėmo tvirtinamo mechanizmo, tačiau, žaliuzės išlieka prigludusios prie stiklo.

Užuolaidos – nesenstanti klasika

Didelių langų uždengimui tinka ne tik širmos, vertikalios bei plisuotos žaliuzės, bet ir užuolaidos. Milžiniškas audinių pasirinkimas leidžia jas pritaikyti įvairaus stiliaus ir paskirties patalpose. Tai gali būti tiek prabangus miegamasis, tiek šiuolaikiška svetainė ar biuras. Automatiniai karnizai užtikrina paprastą šių užuolaidų valdymą – o tai ypač praverčia turintiems didelius langus (iki 9 m pločio).

Pasirinkimo variantų – išties nemažai. Galbūt labiausiai dėmesį traukia elegantiškai krentančios užuolaidos, o gal – moderniai atrodančios plisuotos žaliuzės? Apsvarstykite įvairius variantus ir nepamirškite jų pritaikyti pagal individualius valdymo poreikius.

Užsakymo Nr. KMC190107

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: