Pexels.com archyvo nuotr.

Dovanos turėtų būti visiems puikiai pažįstama bei žinoma sritis, kadangi kiekvienas iš mūsų daugybė kartų esame jų gavę ir jų ieškoję, kad galėtumėte įteikti kitiems žmonėms. Belieka tik pridurti, kad visgi nereikėtų būti tokiems tikriems, kad viską žinote apie dovanas – kviečiame susipažinti su įdomiais bei svarbiais faktais.

Nors daugumai žmonių dovanų pirkimas ir jų teikimas reiškia ne ką mažesnį džiaugsmą nei jų gavimas, tad būtent dėl šios priežastis jie nori dovanas įsigyti kuo anksčiau, tikrai netrūksta tokių žmonių, kurie dovanų ieškoti pradeda tik tuomet, kai iki jų įteikimo lieka vos kelios dienos. Ir tokių žmonių yra labai daug – pasirodo, vien JAV ketvirtadalis žmonių dovanų paieškomis užsiima tik tuomet, kai iki jų įteikimo lieka vos kelios dienos.

Mūsų kultūroje daugeliui žmonių atrodo, kad laikrodis yra puiki dovana – stilinga, naudinga, galima naudoti kasdien, tarnauja ilgai. Tačiau verta žinoti, kad, štai, pavyzdžiui, Japonijoje bei Kinijoje nėra priimta dovanų šių aksesuarų, nes manoma, kad tai simbolizuoją tirpstantį gyvenimo laiką jos gavėjui.

Ar perdovanoti nepatikusią dovaną yra gero tono ženklas Jei vertintume pagal etiketo gaires, tai pamatytume, kad perdovanoti nepatikusią dovaną kitam asmeniui tikrai nėra mandagu. Tačiau, kaip bebūtų, to nepaiso daugybė žmonių – vien JAV net apie 60 proc. žmonių perdovanoja jiems nepatikusias dovanas. Tiesa, verta pastebėti, kad vyrai taip elgiasi net du kartus rečiau nei moterys.

Kaip manote, kas – vyrai ar moterys, yra linkę atverti plačiau atverti piniginę, kai perka dovanas? Pasirodo, stipriosios lyties atstovai dovanoms išleidžia daugiau pinigų.

Ne paslaptis, kad dovanų mes ieškome pačiomis įvairiausiomis progomis: vestuvės, krikštynos vardadieniai, gimtadieniai ir t.t. Tačiau, ar kad susimąstėte, kurioms progoms artėjant, žmonėms ra linkę išleisti daugiausiai pinigų? Pasirodo, tai Šv. Kalėdos bei gimtadienis – būtent šioms progoms ateinant, žmonės yra linkę išleisti daugiausiai pinigų.

Ne paslaptis ir tai, kad vis populiariau tampa įsigyti dovanas internetu ir vis daugiau žmonių mielai renkasi tokį įsigijimo būdą. Belieka tik pridurti, kad svarbiausios priežastys, kodėl žmonės mielai renkasi dovanų pirkimą internetu, yra galimybė sutaupyti laiko bei galimybė apsipirkti sau patogiausiu metu.

Tačiau žmonių galvoja, kad gėlės arba jų puokštė yra labai gražus priedas prie dovanos. Tačiau dėmesį verta atkreipti į tai, kad iš tiesų jau gėlės ar jų puokšte yra dovana.

Taigi, kaip matyti, dovanų sritis dar tikrai turi kuo nustebinti – labai tikėtina, kad kai kurių šių faktų tiesiog nežinojote. Na, o, jei domina greitas bei patogus dovanų įsigijimas internetu šeimos nariams, draugams ar kolegoms, tai didelį pasirinkimą rasite https://www.laisvalaikiodovanos.lt. Taip pat čia visada rasite itin patrauklių pasiūlymų su akcija, tad lepinkite ne tik kitus, bet ir save.

Užsakymo Nr. KMC22023

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: