Organizatorių archyvo nuotr.

Santechnika bei įvairūs jos gedimai – neišvengiama tema kiekvienuose namuose. Nesvarbu ar jūs gyvenate bute ar name, kiek lėšų skyrėte santechnikos darbų atlikimui – ji, kaip ir bet kuri kita namų įranga, bėgant laikui dėvisi. Vienus gedimus galite nesunkiai pašalinti patys, o štai kitus verčiau patikėti savo srities profesionalams, kad šie atliktų savo darbą. Svarbu mokėti įvertinti savo jėgas ir atskirti, kada susitvarkyti galite patys,  o kada verčiau kreiptis pagalbos. Jei imsitės atlikinėti tuos santechnikos darbus, kurie nėra jūsų jėgoms – galite patirti nemažai finansinių nuostolių, bereikalingai išeikvoti laiką, o kartais gedimą net pasunkinti.

Kada santechnikos gedimus galite pašalinti patys

Vienas iš dažniausiai pasitaikančių santechnikos trikdžių, kuriuos pasišaliname patys – tai nesudėtingas vamzdyno užsikimšimas, kuris dažniausia pasitaiko virtuvėje ar vonioje. Šiai problemai išspręsti daugelis pasitelkia į pagalbą kiekvienam gerai pažįstamą vamzdžių valymo priemonę, dar kitaip vadinama „kurmiu“. Vargu ar rasime bent vienus namus, kuriuose nerastume šios priemonės. Esant tokio tipo nedideliam užsikimšimui – santechnikas tikrai nėra būtinas. Viską galite nesunkiai sutvarkyti patys.

Taip pat savarankiškai galite atlikti ir keletą kitų santechnikos darbų, tokių, kaip, pavyzdžiui, kranų ar išorėje esančių vamzdžių pakeitimas, kai pradedamas pastebėti šių dalių nusidėvėjimas ar tiesiog siekiant atlikti kosmetinį remontą. Nesudėtingiems, specialių įgūdžių bei žinių nereikalaujantiems darbams atlikti specialistas nėra būtinas – taip galite sutaupyti lėšų.

Kada rekomenduojama kreiptis į santechniką

Jei nedidelius gedimus ar kosmetinius trūkumus nesunkiai pašalinti galite savarankiškai – tai atsiradus didesniems gedimams, tokiems, kaip, pavyzdžiui, pastebėjus trūkusį vamzdį – nedelsdami užsukite vandenį ir kuo mažiau laukdami, kvieskite santechniką. Trūkę vamzdžiai gali pridaryti iš tiesų daug žalos. Jei gyvenate ne nuosavame name – žala gali būti padaroma ne tik jūsų, bet ir jūsų kaimynų turtui, kas gresia dideliais finansiniais nuostoliais.

Taip pat profesionalui palikite ir vamzdynų, šildymo sistemų  įrengimo arba keitimo darbus, jei atliekate kapitalinį vonios remontą ar įsikuriate naujuose namuose. Išimtis – jei turite nemažai patirties ir žinių atliekant santechnikos darbus, bet net ir tokiu atveju – specialisto konsultacija tikrai bus naudinga. Vis dėlto, jei darbas atliekamas kokybiškai ir profesionaliai – tai gali užkirsti kelią būsimiems nuostoliams. Jei nuspręsite šioje vietoje pataupyti – netolimoje ateityje gali tekti sumokėti kur kas daugiau, atliekant remontą ir šalinant gedimo padarinius, nei sumokant profesionaliam santechnikui, kad šis viską atliktų kokybiškai.

Jei nusprendėte atsiradusius santechnikos gedimus pašalinti patys – tikėtina, kad jums prireiks naujų detalių ar kitų remontui reikalingų priemonių. Kadangi pasirinkimas yra iš tiesų nemažas, jums lengviau susigaudyti padės įmonių katalogas visalietuva.lt, kur vienoje vietoje rasite visas vietas Kaune ir ne tik, kuriose prekiaujama santechnikos įranga, detalėmis bei kitomis  remontui reikalingomis priemonėmis.

Užsakymo Nr. KMC190035

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: