Organizatorių archyvo nuotr.

Darbo metu laiką stengiamės išnaudoti kuo efektyviau, todėl naudojame daugybę papildomų priemonių. Įvairios kanceliarinės prekės padeda ir atlikti, ir pasižymėti, paskirstyti užduotis, todėl suprantama, kad tokius reikmenis renkamės itin dažnai. Nors darbo pobūdis gali ir skirtis, kai kurios priemonės ypač populiarios įvairiose įmonėse. Deja, kartais kanceliariniai reikmenys įsigyjami neapgalvotai, todėl darbo vieta būna užkraunama nereikalingais ir nenaudojamais daiktais, arba atvirkščiai – jų kaip tik trūksta.

Naudingiausios priemonės – ant kiekvieno darbo stalo

Kad darbo metu nereikėtų ieškoti ar net skubiai pirkti papildomų priemonių, pagrindines ir labiausiai naudojamas rekomenduojama laikyti netoliese. Tokios priemonės praverčia kiekviename darbe, todėl šios kanceliarinės prekės turėtų atrasti vietą ir ant jūsų darbo stalo.

  • Rašymo priemonės. Žinoma, reikėtų įsigyti pakankamą kiekį tušinukų, kad pasibaigus vienam nereikėtų blaškytis ieškant naujo. Pieštukai taip pat labai praverčia, kai reikia pasižymėti informaciją, kuri vėliau gali pasikeisti. Jeigu dirbate su dideliu informacijos kiekiu, labai pravers įvairių spalvų žymekliai, kuriais galite pasižymėti svarbiausius dalykus.

  • Darbo knyga arba užrašų knygutė. Visus planus, susitikimams reikalingus duomenis, idėjas ir darbo terminus galite patogiai susirašyti į darbo knygą. Juk labai patogu, kai informacijos nereikia ieškoti skirtingose vietose. Šios kanceliarinės prekės gali būti įvairaus dizaino, dydžio, storio, todėl galite lengvai išsirinkti modelį pagal savo poreikius.

  • Kalendorius. Laiką ir darbus planuosite efektyviau, jeigu ant jūsų darbo stalo stovės patogus kalendorius. Turėdami jį, kaip ir darbo knygą, galėsite greitai pasitikrinti, kiek dienų liko iki darbo užbaigimo termino ar net atostogų. Be to, kalendoriai puikiai tinka reprezentacijai – juos galite dovanoti tiek darbuotojams, tiek klientams ar verslo partneriams.

Turėdami šiuos reikmenis galite būti ramūs, kad darbą atliksite patogiai ir nieko nepamiršite. Net jeigu dirbate tik kompiuteriu, svarbią informaciją bus patogu pasižymėti knygoje, tad priemones tikrai panaudosite.

Jeigu dirbate su dokumentais, gali prireikti daugiau papildomų darbo stalo reikmenų. Praversti turėtų segikliai, sąvaržėlės, sąsagėlės, skylamušiai ir kitos priemonės, kuriomis galėsite rūšiuoti, atskirti, susegti dokumentus.

Kas kompaktiška – tas patogu

Prie pernelyg apkrauto stalo dirbti tiesiog nepatogu – net jeigu visos priemonės ant jo sudėtos tvarkingai. Dėl to reikėtų rinktis kompaktiškesnius ir funkcionalesnius reikmenis, kurie užimtų kuo mažiau vietos. Dažniausiai mažesnės kanceliarinės prekės atlieka tiek pat funkcijų kaip ir didesnės, todėl tokias įsigiję nieko nepralošite.

Pavyzdžiui, jei planuojate įsigyti kelių spalvų teksto žymeklių, paieškokite dvigubų, tokių, kurių abiejų galų spalvos skiriasi. Jeigu reikia ir užrašų knygutės, ir kalendoriaus, galbūt pakaks vienos darbo knygos, kurioje yra ir kalendorius? Esama ir specialių darbo stalo rinkinių – juos sudaro, pavyzdžiui, pieštukinė, lentynėlė dokumentams, dėžutė lipniems ir paprastiems lapeliams, stovas laiškams.

Keli patarimai, kaip tvarkingai laikyti priemones

Jei ant stalo tvyro netvarka, reikiamą priemonę rasti tikrai nelengva. Tai – ir laiko, ir pastangų švaistymas. Tačiau jei nėra kur patogiai susidėti visų reikmenų, palaikyti tvarką taip pat nelengva. Kanceliarinės prekės atrodys tvarkingai ir neišsimėtys, jeigu jas sudėsite į pieštukines, sąvaržėlines ar dokumentų lentynėles. Toks variantas kai kuriais atvejais gali būti patogesnis nei minėti darbo rinkiniai.

Ant stalo laikyti visų turimų kanceliarinių reikmenų nebūtina. Jeigu kai kurias priemones naudojate rečiau, tačiau jos vis tiek jums reikalingos, jas galite pasidėti į stalčių, o jeigu tokio neturite – šalia stalo, į daiktadėžę. Be to, laiku grąžinkite nenaudojamas priemones į sandėlį ar kitą tam skirtą vietą – tokiu būdu taip pat išvengsite daiktų sankaupos.

Laikydami stalą tvarkingą ir pasirūpinę visomis reikiamomis priemonėmis, jų atsargomis dirbsite gerokai našiau ir komfortiškiau. Svarbiausia – išsirinkti tai, ką tikrai panaudosite, kad kanceliarinės prekės nebūtų tik vietą užimantys, papildomi daiktai.

Užsakymo Nr. KMC190011

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: