unsplash.com archyvo nuotr.

Krovinių pervežimas Lietuvoje yra dažnai naudojama paslauga. Jos prireikia tada, kai kraustomės gyventi iš vienos vietos į kitą, kai norime pristatyti krovinį ar paprastą siuntą savo pažįstamiems ir verslo partneriams. Tada tenka kreiptis pagalbos į atitinkamas įmones, kurios užsiima krovinių pervežimu. Priekabų nuoma yra naudinga tuomet, kai patys galime pervežti nedidelių gabaritų krovinius.

Kaip pasitarnauja krovinių pervežimo paslaugas teikiančios įmonės?

Krovinius gabenančios įmonės po krovinio pakrovimo realiu laiku stebi jo judėjimo maršrutą iki tol, kol jis pasiekia adresatą. Jos apsiima pervežti įprastus pilnus, dalinius krovinius. Jei reikia, perveža ir keleivius.

Užsakovui pageidaujant, gabena ir pavojingus, nestandartinius ir negabaritinius, nustatytos temperatūros laikymosi reikalaujančius krovinius. Jos teikia ne tik vietinių pervežimų, bet ir kitas su logistika susijusias paslaugas. Tarp jų – krovinių sandėliavimas, tinkamas prekių arba siuntų pakavimas ir pan.

Kada užtenka ir įprastinės priekabos ar tento išnuomojimas?

Jei jūsų krovinys nėra labai didelis, o jo pervežimui pakanka įveikti nedidelį nuotolį, tada užtenka išsinuomoti įprastinę priekabą ar tentą. Pavyzdžiui, jei jums reikia iš savo namų valdų išvežti nereikalingus baldus, buitinius prietaisus ar nugenėtų vaismedžių šakas, kitokį nenaudingą balastą į artimiausią atliekų surinkimo punktą, tam pilnai užteks priekabos.

Jos užteks ir smulkių rakandų perkraustymui iš vienos gyvenamosios vietos į kitą. Suprantama, jog ne kiekvienas kartu su automobiliu įsigyja asmeninę priekabą, nes jai laikyti reikėtų turėti daug papildomos erdvės namų aplinkoje, todėl tai tikrai nebūtų praktiškas žingsnis. Kur kas paprasčiau priekabą išsinuomoti.

Kas dažniausiai nuomoja priekabas ir ką reikia turėti jas nuomojantis ?

Priekabas ir tentus patogiausia išsinuomoti degalinėse, nes, kaip žinia, visos jos teikia priekabų nuomos paslaugas. Įprastinė leidžiama krovinio masė – pusė tonos. Priekabomis galima gabenti ne tik sendaikčius, baldus, buitinius prietaisus, bet ir keturračius, vandens motociklus.

Dalis jų yra su tentu. Nuomojantis priekabą galima papildomai išsinuomoti atsarginius ratus, suveržimo diržus ir kt. Aišku, priekabas ir tentus nuomoja ne tik degalinės, bet ir kitos privačios įmonės. Jų kontaktai yra skelbiami internete. O nuomojantis priekabą paslaugos teikėjui reikia pateikti savo asmens tapatybę ir teisę patvirtinančius dokumentus.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: