Organizatorių archyvo nuotr.

Blogą wifi ryšį dažniausiai įtakoja storos pastato sienos, betonas, metalas, stiklas ir kiti įrenginiai. Jeigu savo namuose ar darbe nuolat kovojate su lėtu ir stringančiu internetu, reikėtų sustiprinti wifi signalą.

Pirmiausia reikėtų pakeisti maršrutizatoriaus vietą – perkelti jį į atvirą centrinę zoną ir kai kuriais atvejais tai tikrai padeda sustiprinti interneto signalą.

Kartais vien to nepakanka ir reikia imtis papildomų priemonių, pavyzdžiui, pakeisti maršrutizatoriaus antenas arba net įsigyti naują wifi įrangą. Kai niekas nebepadeda, rekomenduojama išmėginti wifi signalo stiprintuvą.

Kas yra wifi stiprintuvas?

Tai įrenginys, kuris išplečia turimos wifi sistemos aprėpties zoną, padidina arba sustiprina belaidžio ryšio signalą. Wifi stiprintuvai būna įvairių modelių – jie skiriasi konstrukcija, diapazonu, stiprinimo galia ir dažnių juostos naudojimu.

Kai kurie wifi stiprintuvai prijungiami prie maitinimo šaltinio ir gali puikiai pagerinti vieno kambario interneto signalą. Kiti gali būti stacionarūs, turintys stipresnes išorines antenas ir gali pagerinti signalą visose būsto patalpose.

Daugumos maršrutizatorių diapazonas gali nedžiuginti, nes įrenginiui esant už jo ribų, tenka susidurti su įvairiomis ryšio problemomis. Wifi stiprintuvas efektyviai padidina esamą maršrutizatoriaus diapazoną.

Kaip veikia wifi stiprintuvai?

Wifi stiprintuvai prisijungia prie belaidžio prieigos taško, pavyzdžiui, maršrutizatoriaus arba prie viešosios prieigos taško. Jie „pagauna“ įrenginio perduodamą signalą ir sustiprina jį, kad juo būtų galima naudotis plačiau ir geriau. Paprastai wifi stiprintuvai būna sujungti su stipresnėmis antenomis, kurios padeda geriau transliuoti signalą ir apimti didesnes jo naudojimo sritis.

Labai svarbu tai, kurioje vietoje bus wifi stiprintuvas. Jis turi būti pakankamai arti prieigos taško, kad galėtų pasiekti signalą, bet ir pakankamai toli, kad galėtų pagerinti problemines ryšio sritis. Geriausia stiprintuvą statyti toje patalpos vietoje, kurioje prasčiau veikia internetas ir pajungti jį per vidurį tarp tikslinės srities ir maršrutizatoriaus.

Daugelis wifi stiprintuvų turi paprastus sąrankos parametrus, todėl diegimo procesas ilgai netrunka. Dažniausiai pakanka paspausti vos vieną mygtuką, kad maršrutizatorius ir wifi stiprintuvas susijungtų. Žinoma, kai kurie modeliai gali reikalauti ir papildomų veiksmų.

Toliau reikėtų nepamiršti prie wifi stiprintuvo prijungti ir savo naudojamą įrangą (telefonus, kompiuterius).

Belieka tik mėgautis patikimu interneto ryšiu!

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: