Organizatorių archyvo nuotr.

Kiekvienais metais, artėjant gražiausioms metų šventėms, susiduriame su ta pačia dilema – tenka nuspręsti, kaip šiemet nustebinsime savo šeimos narius. Atrodo, kad kasmet su šia užduotimi sekasi susitvarkyti vis sunkiau, todėl kartais nusprendžiame ieškoti bendrų, visai šeimai tinkančių dovanų, o kartais pasiryžtame kiekvieną namiškį pradžiuginti individualiai. Abu scenarijai turi savų privalumų – šį kartą pakalbėsime apie juos ir pasidalinsime abiem atvejams tinkančiomis dovanų idėjomis.

Bendra dovana visiems namiškiams

Vieną, bendrą dovaną šeimos nariams dažniausiai perkame tuomet, kai norisi juos pradžiuginti didesniu, vertingesniu daiktu. Tokia idėja neretai įgyvendinama tose šeimose, kuriose nėra mažų vaikų, tačiau apie ją galima pagalvoti ir tais atvejais, kai namiškių skaičius yra gausesnis. Tiesa, tokiais atvejais pravartu išrinkti bent jau simbolines dovanėles atžaloms. Tačiau kai reikia pradžiuginti tėvus, senelius ar kitus šeimos narius, bendros dovanos idėja gali padėti sutaupyti nemažai laiko, kurį paskirtume asmeninių dovanų paieškoms.

Kadangi tokios kalėdinės dovanos šeimai būna kiek prašmatnesnės, verta atkreipti dėmesį į praktiškas idėjas. Pavyzdžiui, labai dažnai yra pasirenkama buitinė technika ir elektronika. Televizorius, nauja skalbimo mašina, robotas dulkių siurblys, indaplovė, treniruoklis – tai tik keletas tokių variantų. Taip pat galima pagalvoti apie baldų ar kitų interjero detalių atnaujinimą.

Visgi, kadangi šios dovanos yra pakankamai didelės, pravartu iš anksto įsitikinti, kad jos pateisins Jūsų artimųjų lūkesčius. Geriausia, jei su jais pasitarsite, kokių daiktų namams ar jiems patiems šiuo metu reikėtų labiausiai. Žinoma, staigmena tuomet bus mažesnė, tačiau bent jau būsite tikri, kad Jūsų dovana bus praktiškai panaudota. Tuo labiau, kad vis dar galėsite juos nustebinti pasirinkdami įdomesnį įpakavimą. Daugelis buities prietaisų yra pakankamai dideli, tad turėsite daug erdvės kūrybiniams eksperimentams – išnaudokite ją tikslingai.

Asmeninės dovanos šeimos nariams

Jei turite daugiau laiko ir noro, visiems namiškiams galite paieškoti atskirų kalėdinių dovanų. Jos bus asmeniškesnės, orientuotos į kiekvieno asmens poreikius, tačiau tikėtina, kad pastangų įdėti reikės šiek tiek daugiau. Visgi, jeigu šeimos narių skaičius nėra labai didelis, apie tokį variantą iš tiesų verta pagalvoti.

Šiuo atveju turėtumėte atsižvelgti į kiekvieno namiškio pomėgius ir norus, tačiau tam, kad turėtumėte nuo ko „atsispirti“, galite susipažinti su labiausiai pasiteisinančiomis idėjomis. Ieškant kalėdinės dovanos mamai, verta pagalvoti apie naujas garderobo detales, kvepalus, kosmetiką ar kulinariniams šedevrams įkvepiančius virtuvės reikmenis. Tėčiui galėtų patikti elektronikos prekės, barzdaskutės, įrankiai ar automobilio reikmenys. Tuo tarpu tiek močiutę, tiek senelį pradžiuginsite išrinkę jiems kokybišką masažuoklį, kraujospūdžio matuoklį ar netgi jų poreikiams pritaikytą mobilųjį telefoną. Tačiau, žinoma, geriausia dovana jiems bus Jūsų apsilankymas.

Kaip ir minėjome prieš tai, vaikams bet kuriuo atveju reikėtų paieškoti atskirų dovanėlių – juk būtent dėl jų jie labiausiai laukia Kalėdų. Jaunesniems mažyliams labiausiai pasiteisina žaislai, kurie neretai prisideda ir prie jų lavinimo. Geriausia, jei atsižvelgsite į gamintojų amžiaus rekomendacijas – tuomet Jūsų dovana bus ir saugi, ir įdomi. Dėl paauglių reikės pasistengti labiau, tačiau jei atsižvelgsite į madingiausias technologines naujoves, apsispręsti nebus sudėtinga. Žaidimų konsolės, nešiojamos kolonėlės, belaidės ausinės, dronai, planšetiniai kompiuteriai – tai tik keletas tokių variantų.

Nepriklausomai nuo to, kokią dovaną šeimos nariams nuspręsite parinkti, nestokosite dėmesio vertų idėjų. Visgi, reikėtų nepamiršti, jog per šventes svarbiau už dovanas yra laikas, kurį galite praleisti su namiškiais: pasistenkite, kad šiemet jo pakankamai galėtumėte paskirti kiekvienam brangiam žmogui. 

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: