Organizatorių archyvo nuotr.

Dovanų paieškos visuomet pareikalauja nemažai laiko ir pastangų – artimuosius ir bičiulius norisi pradžiuginti ypatingai, tačiau neretai atrodo, jog su kiekvienais metais vis sunkiau tai padaryti. Rizika šiek tiek nuvilti juos padidės dar labiau, jei ieškodami dovanos neišvengsite dažniausiai pasikartojančių klaidų. Siūlome užbėgti įvykiams už akių ir iš anksto nuo jų apsisaugoti.

Peržengiamos asmeninės ribos

Yra tam tikros dovanų kategorijos, su kuriomis turėtumėte elgtis itin atsakingai. Pavyzdžiui, apatinis trikotažas, kūno priežiūros priemonės, pižamos ir kiti šiek tiek asmeniškesni daiktai turėtų būti perkami tik patiems artimiausiems – priešingu atveju gavėjas gali pasijausti nepatogiai, o tokių emocijų jam tikriausiai nenorėtumėte sukelti.

Taip pat atsargiai turėtumėte elgtis su saviugdai ar asmeniniam tobulėjimui skirtomis dovanomis. Jei jos bus susijusios su svorio metimu, senėjimo procesais ar žalingais įpročiais, tokiu savo pasirinkimu pabrėšite tam tikrus vyro trūkumus – tikriausiai sutiksite, jog dovanos tikslas neturėtų būti būtent toks. Apie tokius variantus galima galvoti tuo atveju, jeigu tiksliai žinote, kad vyras svajoja apie vieną ar kitą daiktą ir jį ketinate dovanoti pakankamai privačiai.

Galiausiai, atsargiai reikėtų elgtis ir su šmaikščiomis, originaliomis dovanomis. Tam, kad jos iš tiesų „suveiktų“ taip, kaip tikėjotės, turite būti tikri, kad Jūsų ir būsimojo dovanos gavėjo humoro jausmas sutampa. Gerai pagalvokite, ar atitinkamos dovanos negalima traktuoti keliais skirtingais būdais ir įsitikinkite, jog savo pasirinkimu vyro niekaip negalėsite įžeisti – jei ne, tuomet drąsiai galite rinktis ir tokį variantą.

Per mažai akcentuojamasi į vyro interesus

Tai – labai dažnai moterų daroma klaida, kuomet perkant dovaną stengiamasi galvoti apie bendrą laisvalaikį ar netgi sudominti vyrą savais hobiais. Visgi, jei iš tiesų norite jį pradžiuginti, turėtumėte pagalvoti apie jo pomėgius – net ir tuomet, jei jie nei kiek nesutampa su Jūsiškiais. Žinoma, tinkamą daiktą tuomet surasti bus ganėtinai sudėtingiau, tačiau jei įdėsite pastangų, vyrui tikrai bus akivaizdu, kaip dėl jo pasistengėte. Dažniau atkreipkite dėmesį, apie ką jis kalba: galbūt išsiaiškinsite, kad sena jo svajonė yra PlayStation 5 žaidimų konsolė, o gal paaiškės, kad vyras jau seniai norėtų įsigyti kitą jam svarbų daiktą.

Vadovaujamasi tendencijomis

Labai panaši situacija ir dažnai pasitaikanti klaida yra rinkti dovanas atsižvelgiant į vyraujančias tendencijas. Pavyzdžiui, jei kur nors girdėjote, jog atitinkamo dizaino vyriški diržai yra ypatingai madingi, tai dar nereiškia, jog jais susižavės ir būsimasis tokios dovanos gavėjas. Jei ketinate dovanoti įvairias stiliaus detales, turite būti tikri dėl vyro skonio – išimtys taikomos tik tuomet, jeigu jis jau seniai savo stiliaus formavimą yra perleidęs į Jūsų rankas.

Su šia klaida galite susidurti ir tuomet, jeigu ketinate dovanos ieškoti jaunesniam vyrukui. Paaugliams ypatingai sunku surasti patinkančią dovaną, todėl net ir išsiaiškinus, kas jaunimo tarpe yra madinga, ne visuomet pataikysite tiesiai į dešimtuką. Verčiau pasidomėkite, kas patinka konkrečiam paaugliui – gali būti, kad jo atsakymas visiškai nesutaps su vyraujančiomis tendencijomis.

Persistengiama su verte

Dovanojimas nėra konkurencingas sportas, o labai brangūs pasirinkimai ne tik gerokai paplonina piniginę, bet ir gali priversti jų gavėjus jaustis nepatogiai. Kartais išleidus vos keliolika eurų, galima palikti kur kas didesnį įspūdį nei parenkant prabangų, tačiau ne visai reikalingą daiktą. Taip pat verta pagalvoti ir apie įdomesnį įpakavimą, kuris parodys, jog iš tiesų stengėtės, kad Jūsų dovana būtų ypatinga. Daugybę vyrams patikti galinčių idėjų rasite Pigu.lt el. parduotuvėje – spauskite čia, jei norite su jomis susipažinti.

Per ilgai atidėliojama

Dažniausiai aukščiau išvardintos klaidos pasitaiko tuomet, kai dovanų paieškas per ilgai atidėliojame – tuomet galiausiai tenka pirkti tai, kas pirmiausiai pasitaiko po ranka. Norint to išvengti, paieškas reikėtų pradėti ne vėliau nei kelios savaitės iki atitinkamos progos. Tačiau jeigu tai yra Jums brangus žmogus, verta pradėti jį stebėti dar anksčiau: tuomet atsakymas, ką dovanoti, ateis pats.

Išvengę šių klaidų, tinkamą dovaną vyrui galėsite išrinkti kur kas paprasčiau. Jei paieškoms paskirsite pakankamai laiko ir atsižvelgsite į būsimojo dovanos gavėjo asmenybę, tikėtina, kad pavyks nesuklysti – Jūsų pastangos neabejotinai atsispindės galutiniame rezultate.

Užsakymo NR. KMC210148

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: