Pexel.com archyvo nuotr.

Statybos darbuose dažnai tyko rimti pavojai, o šių darbų sąlygos yra gana sudėtingos. Todėl imantis statybinių darbų, pirmiausiai reikia įsigyti patikimą ir labai saugią darbinę aprangą, kuri turi būti patogi naudoti ir pasiūta iš tvirtos medžiagos.

Kokia apranga reikalinga statybose dirbantiems žmonėms?

Statybose dirbantiems mūrininkams yra reikalingos stiprios medžiagos kelnės arba kombinezonas, striukė ir batai su neslystančiais padais ir metalo ar plastiko apsauga kojų pirštams. Dar yra reikalingi šalmai, pirštinės. Dažytojams yra būtinas vandens nepraleidžiantis kombinezonas arba kelnės. Dėl rankų apsaugos nuo dažų reikalingos pirštinės, o dažant sienas ir lubas purškiamais dažais yra naudojamas respiratorius. Tuo tarpu staliams reikalingos kelnės su daugybe kišenių arba specialios liemenės su prikabinamos kišenėmis.

Kokia turi būti elektrikų ir suvirintojų darbinė apranga?

Elektrikams privalu turėti nesielektrinančias pirštines, guminę avalynę ir specialų kilimėlį. Drabužių audinys neturi lydytis atsiradus aukštai temperatūrai. Avalynėje neturi būti kad ir menkiausių metalinių dalių – apsauginių plokštelių, o padai negali būti kalti vinimis. Suvirintojams yra būtini ugniai atsparūs drabužiai, o batų padai privalo atlaikyti didelį karštį, taip pat reikalinga ir apsauginė veido kaukė, kuri sergsti nuo suvirinimo metu skriejančių žiežirbų ir nuo ryškios, žaibą primenančios šviesos.

Iš kokių medžiagų turi būti pasiūta statybose naudojama darbinė apranga?

Darbo apranga yra siuvama iš natūralaus, sintetinio ir sudėtinio pluošto audinių. Natūralaus pluošto medžiagų privalumas yra toks, kad jos puikiai praleidžia orą. Medvilniniai drabužiai yra šilti, minkšti ir elastingi, tik po skalbimo yra linkę susitraukti. O lininiai audiniai apsaugo nuo saulės.

Kokie reikalavimai keliami statybininkų avalynei?

Statybininkų batai žiemą turi saugoti kojas nuo šalčio, o vasarą nešutinti kojų prakaite, gerai praleisti orą. Jų padai turi būti tvirti ir apsaugoti kojų papades nuo statybvietėse besimėtančių vinių, kitų aštrių daiktų. Tam labiausiai tinka padai pagaminti iš nitrilo. Kur daug drėgmės, ten reikalingi batai iš poliuretano, o polivinilchlorido padai garsėja dideliu atsparumu slydimui. Batai su termoplastiniais padais netinka ten, kur ant grindų gali būti išsilieję tepalai ir naftos produktai.

Partnerio turinys

Vibro plokštės

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: