Organizatorių archyvo nuotr.

Gamintojai siūlo įvairių rekuperatorių modelių, todėl paprastam žmogui sunku suprasti, kuris įrenginys tinka jo namams, butui ar biurui. Norint teisingai pasirinkti, patartina atsižvelgti į kelias įrenginio savybes:

1. Įrangos oro apykaitos pajėgumas

Patalpų oro apykaita turi būti tokia intensyvi, kad būtų užtikrinta komfortiška temperatūra ir optimalus šviežio deguonies kiekis. Sveikatos apsaugos taisyklėse rekomenduojama, kad kiekvienam pastato gyventojui ar biuro darbuotojui turėtų tekti 60 m³ švaraus oro. Žinant šiuos duomenis ir temperatūrų už lango diapazoną įvairiais metų laikais, galima nustatyti optimalų rekuperatoriaus našumą.

2. Tam tikro rekuperatoriaus modelio efektyvumo laipsnis

Dažnai butuose ir privačiuose namuose įrengiami rotacinio, plokštelinio arba freoninio tipo Komfovent rekuperatoriai. Tokios modifikacijos išsiskiria tuo, kad jas lengva naudoti ir prižiūrėti. Be to, jie yra efektyvūs, nes pasižymi dideliu našumu ir produktyvumu. Ekspertai pažymi, kad plokštelinės arba rotacinės versijos pasižymi geru efektyvumo koeficientu. Dėl to jų naudojimas sumažina tiekiamo srauto šildymo sąnaudas iki 85 %. Tokios konstrukcijos ypatybės užtikrina šilumos taupymą name.

3. Rekuperatoriaus triukšmo lygis

Įrengiant vėdinimo ortakius reikia sukurti oro įleidimo ir išleidimo angą. Dėl to vamzdžių skaičius, palyginti su įprastine vėdinimo sistema, padidėja 2 kartus. Kartu šių kanalų veikimas yra susijęs su tam tikru triukšmo lygiu. Siekiant užtikrinti tylų veikimą, naudojamos įvairios garso slopinimo technologijos. Tai, žinoma, turi įtakos rekuperatoriaus kainai. Vonios kambariams, virtuvėms ir kitoms patalpoms galite rinktis beveik bet kokį modelį, o miegamiesiems, vaikų kambariams – mažai triukšmo keliančius modelius.

4. Rekuperatoriaus energijos suvartojimo lygis

Regeneravimo sistemos veikia beveik visą parą ir vartoja elektros energiją. Atsižvelgiant į energijos tarifus, vatai turėtų būti naudojami kuo efektyviau. Atsižvelgiant į tai, mažos galios prietaisus reikėtų pirkti tik kompaktiškiems namams ar butams. Tačiau jie ne visada gali užtikrinti reikiamą vėdinimo efektyvumą. Oro tiekimui ir ištraukimui iš kelių patalpų vienu metu geriau rinktis efektyvesnes versijas. Pagrindinė tinkamos rekuperatoriaus technologijos pasirinkimo sąlyga – rasti pusiausvyrą tarp ekonomiško energijos suvartojimo ir efektyvumo.

5. Papildoma oro valymo sistema

Tam tikruose modeliuose įrengti filtrai, kurie pašalina įvairių teršalų daleles. Renkantis šiuos įrenginius patartina nurodyti, kiek filtrų vienetų ir kaip dažnai juos reikės keisti. Tai daugiausia priklauso nuo apdoroto oro grynumo laipsnio. Šiuolaikiniai filtrai gali pašalinti ne tik dulkes, pūkelius, bet ir dūmus bei augalų žiedadulkes.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: