Organzatorių archyvo nuotr.

Besistengiantiems įsirengti ar atnaujinti svetainę pagal naujausias interjero tendencijas neabejotinai knieti sužinoti, kas populiariausia šiuo metu. Naujų metų pradžia tam – ypatingai geras metas. Kviečiame sužinoti, kokios praėjusių metų interjero mados užleis vietą naujovėms, ir kas šiemet bus populiaru ir itin šiuolaikiška.

Ko atsisakysime iš pernai?

Pastaraisiais metais vyravo minimalistinis, skandinaviškas ar jo bruožais papildytas interjero dizainas, šviesių spalvų deriniai. Pavyzdžiui, svetainėje buvo derinamos paprastos, dažnai baltos ar kitos šviesios spalvos sienos ir natūralios medienos spalvos sekcijos ir kiti baldai. Interjero dizaineriai jau ragina atsisakyti pasenusių tendencijų ir pabandyti suteikti savo namų dizainui modernių, stilingų pokyčių.

Kas bus populiaru šiais metais?

Interjero specialistai teigia, kad šiemet bus drąsiau žaidžiama su spalvomis. Tai įrodo ir instituto „Pantone“ paskelbta metų spalva – koralinė. Nors šviesios, pastelinės spalvos vis dar išliks populiarios, gerokai dažniau matysime ir tamsius atspalvius, ypatingai – įvairius rudos ir juodos pustonius. Populiarūs taps ir įvairių metalų, gilūs brangakmenių bei plieno atspalviai.

Gana ilgą laiką buvo madinga vieną pasirinktą sieną paversti savotišku kambario akcentu. Juo savaime tampa ir čia statomos sekcijos, kiti pagrindiniai svetainės baldai. Tikslui pasiekti naudoti išskirtiniai, dažnai už kitas kambario sienas ryškesni tapetai ar dažai. Dabar interjero specialistai teigia, kad toks sienų dekoravimo būdas jau atrodo kiek pigus ir nebekelia tokio susižavėjimo. Šiemet tai kambario sienai ar kambario daliai, kurią norima išskirti siūloma pasirinkti ne paprastą, lygią, o kitokią, įdomesnę paviršiaus tekstūrą.

Ryškesnės spalvos ir daugiau raštų

Norėdami išsirinkti baldus pagal šių metų tendencijas, didesnį dėmesį skirkite spalvoms. Jeigu nesate pasiryžę eksperimentuoti ryškiomis spalvomis dažydami sienas ar grindis, tai galite daryti naudodami baldus, kitas dekoro priemones. Pavyzdžiui, prie šviesių sienų puikiai tiks ryškesnės sekcijos, sofos ar kavos staliukai. Galite susikurti tarpusavyje derančių spalvų paletę ir rinktis baldus pagal ją.

Dar vienas šių metų akcentas – geometriniai raštai. Interjero dizaineriai skatina nebijoti priderinti baldų, dekoruotų įvairiais simetriškais ar asimetriškais raštais. Vienas raštuotas baldas ar baldų komplektas gali tapti puikiu kambarį pagyvinančiu akcentu. Be to, tikti gali raštuotos užuolaidos ar kiti langų uždengimai, kilimai, dekoratyvinės pagalvėlės.

Stilingos alternatyvos

Jeigu geometriniai raštai netinka, galite rinktis kitą variantą – daugiau metalinių detalių. Kaip jau buvo minėta, šiais metais populiarėja metalo atspalviai. Norėdami paprastesnio, bet šiuolaikiško stiliaus, galite rinktis medinius baldų paviršius, dekoruotus metaliniais akcentais.

Norintiems atnaujinti svetainę, tačiau neturintiems galimybių arba nenorintiems keisti sekcijos, sofos, kitų didesnių baldų rekomenduojama įsigyti meno dirbinių. Papuošti svetainę meno dirbiniais populiaru jau kurį laiką, šie metai – ne išimtis. Įvairios tematikos, spalvų paveikslai ir kiti dirbiniai yra išties praktiška išeitis nesiekiantiems kardinalių pokyčių.

Kuo mažiau – tuo geriau

Vis labiau populiarėja tendencija gyventi dermėje su gamta. Sekantiems šia gaire specialistai pataria, kad renkantis baldus ir kitus svetainės interjero akcentus daugiausiai dėmesio reikėtų skirti tam, kas funkcionalu ir gali būti plačiai pritaikoma. Tad atsisakykite didžiulių, gremėzdiškų baldų, kurie nepasižymi nei estetika, nei praktiškumu. Baldai, kurie ypač efektyviai išnaudoja erdvę ir kartu yra talpūs, šiuo metu labai vertinami. Pavyzdžiui, modernios, kruopščiai apgalvoto dizaino sekcijos su talpyklomis ir stalčiais ne tik papuoš kambarį, bet ir padės sutaupyti vietos.

Sukurti madingą svetainės interjerą patiems gali būti nelengva, tačiau nereikėtų bijoti eksperimentuoti. Drąsiai naudokite ryškesnes spalvas – būtent jos geriausiai pagyvina erdvę ir išskiria reikiamas detales. Be to, rinkdamiesi sodresnes baldų ar aksesuarų spalvas galite vis atnaujinti svetainę keisdami baldų išdėstymą ir taip sukurdami kitokį svetainės kambario vaizdą. Taigi, pritaikyti šių metų tendencijas išties nesudėtinga: jos neabejotinai suteiks namams daugiau jaukumo, šiuolaikiškumo ir praktiškumo.

Užsakymo Nr. KMC190011

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: