Organizatorių archyvo nuotr.

Vis dažniau kalbama apie gamtą, kuri yra ne tik augalų bei gyvūnų, tačiau ir mūsų namai. Natūralu, kad reaguodami į pokalbius žmonės bando būti vis ekologiškesni ir tuo pačiu gyventi santarvėje su gamta. Tai nėra sudėtinga, svarbiausia yra žinoti. Jūsų dėmesiui pateikiame kelias idėjas, kurios padės sutaupyti ne tik pinigų, tačiau prisidėti ir prie gamtos išsaugojimo.

  • Popieriaus perdirbimas

Biuro popierius, namuose naudojamos užrašinės, darbo kalendoriai ir kita makulatūra gali atgimti kitam gyvenimui, tad būtinai suteikite jai tokią galimybę. Dažnai net nereikia vykti iki specialių vietų, kur galima popierių priduoti, kadangi makulatūrininkai patys atvyksta iki biuro. Patogu? Taip ir labai paprasta, tad būtinai pasinaudokite šia galimybe.

  • Plastiko atsisakymas

Žinoma, turbūt net neverta kalbėti apie tai, kad reikia atsisakyti plastiko gaminių. Šiuo metu einama link to labai dideliais žingsniais, tačiau kol dar plastikas nėra uždraustas oficialiai – siūlome jums pabandyti gyventi be jo. Atsisakykite plastikinių maišelių, taip pat, vienkartinių indų bei kitų vienkartinio pobūdžio panaudojimo daiktų.

  • Rūšiavimas

Rūšiavimas jau seniai propaguojamas net ir pačiuose mažiausiuose miesteliuose, tad kai galimybės yra tokios atviros – kodėl jos dar nėra įdiegtos Jūsų namuose? Rūšiuokite, kadangi taip saugote gamtą ir tuo pačiu save, savo vaikus ir šeimą.

  • Antrinis panaudojimas

Neišmeskite tų daiktų, kurie jums nebėra reikalingi – atiduokite juos tiems, kuriems jų reikia. Lygiai taip pat ir Jus skatiname neskubėti pirkti, kadangi daugeliu atveju galite gauti nemokamai. Išbandykite drabužius iš dėvėtų prekybos vietų ir gyvenkite draugiškai su gamta.

  • Žinojimas

Labai dažnai eco-friendly gyvenimas prasideda tada, kai žmogus domisi. Štai todėl siūlome Jums daugiau domėtis ne tik ekologijos nauda, tačiau ir kodėl ji yra būtina. Užtenka žinoti, kad suvoktumėte, kad reikia keisti savo gyvenimą.

  • Vegetarizmo nauda

Ne visi žino, tačiau mėsos pramonėje išskiriamas CO2 yra didesnis nei transporto, tad sumažindami mėsos suvartojimą tuo pačiu sumažinsime ir išmetamas kenksmingas medžiagas į orą. Juolab, ir sveikata bus geresnė, tad daug privalumų, tiesa?

Užsakymo Nr. KMC190110

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: