Pexels.com archyvo nuotr.

Žemės ūkio technika vaidina svarbų vaidmenį, siekiant efektyviai ir kokybiškai nudirbti žemės ūkio darbus. Kadangi šie darbai esti labai skirtingi, tai tinkamas technikos parinkimas kiekvienam jų gali būti lemiamu faktoriumi, užtikrinančiu puikų rezultatą. Tad ką derėtų žinoti ir į ką atkreipti dėmesį prieš perkant žemės ūkio techniką?

Manantys, jog žemės ūkio technika yra ta sritis, kurioje lengva pasiklysti ir šišsirinkti netinkamą įrenginį, turėtų nusiraminti ir žinoti: žemės ūkio specialistai ir šioje rinkoje ne vienerius metus dirbantys profesionalai visuomet pasiruošę padėti išsirinkti tinkamiausią techniką. Jie įvardija keletą patarimų, kurie pravers, jei susiruošėte įsigyti Jums reikalingą žemės ūkio agregatą.

Planuojamų darbų pobūdis. Pirmiausia, derėtų įvertinti kokie darbai yra prioritetiniai naudojant pasirinktą įrenginį. Tuomet galima tikslingiau nustatyti reikalingos technikos galingumo klasę, keliamają galią ar kitas pageidautinas savybes. Derėtų apsvarstyti  ir ateities ūkio plėtros planus. Jeigu planuojate plėsti savo ūkį, Jums prireiks galingesnės ir universalios technikos. Pirkdami kiekvienam darbui atskirą agregatą, ne tik nesutaupysite lėšų, bet ir apsikrausite papildomais rūpesčiais sugedus technikai.

Patogus valdymas ir komfortas. Jeigu planuojate pirkti traktokių, vienas svarbiausių veiksnių, lemiančių šios technikos kokybę – transmisija. Vairuoti ir valdyti traktorių su automatine ar pusiau automatine pavarų dėže yra gerokai patogiau, nei su mechanine. Jeigu darbų apimtis gana didelė, verta pagalvoti apie šildymo ir kondicionavimo sistemas, patogų valdiklių išdėstymą. Geras matomumas iš kabinos į visas puses  – didelis pliusas bet kuriai technikai. Tuo tarpu, jeigu Jūsų pageidaujama žemės ūkio tecnika bus tvirtinama prie jau turimo traktoriaus, iš anksto pasidomėkite ar patogu bus tai padaryti. Padargų gabaritai – tai dar vienas veiksnys, kurį reiktų atsakingai apgalvoti. Kelių plotis, apdirbamų laukų dydis, vartų, garažų ir kitų įvažiavimų išmatavimai turi atitikti planuojamų pirkti įrenginių gabaritus.

Aptarnavimo kokybė. Gana svarbus veiksnys,  renkantis žemės ūkio techniką, yra patikimas gamintojo atstovas, t.y. Jūsų pageidaujamais agregatais prekiaujanti įmonė. Vertėtų pasidomėti, kokie esti kitų pirkėjų atsiliepimai apie ją, koks atstumas iki prekybos vietos, ar suteikiama galimybė gauti remonto paslaugas, sugedus technikai, kaip ilgai galioja garantinis aptarnavimas ir kiti jums naudingi privalumai. Nepagailėkite laiko pasidomėti siūlomos technikos gamintojo reputacija. Žemės ūkio technika nėra vienadienis pirkinys, tad investuoti į ją derėtų atsakingai, kad galėtumėte džiaugtis efektyviu ir našiu darbu.

Užsakymo Nr. KMC190003

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: