(c) Wikimedia commons archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos vadovė Edita Gudišauskienė ir darbo grupė diskutavo su Lietuvos futbolo federacijos atstovais dėl rekonstruojamo stadiono finansinių sąlygų vykdymo.

Pasitarime buvo trumpai prisiminta derybų eiga, aptarti jau nuveikti darbai. Kaip per daug laiko užimantis atmestas koncesijos variantas ir nuspręsta finansuoti projektą steigiant viešąją įstaigą.

LFF atlikta studija ir preliminarus rekonstrukcijos projektas rodo, kad investicijų suma gali siekti 4 mln. litų. Federacija pasirengusi skirti 2,7 milijonus, o likusią dalį galėtų skirti miestas. Tačiau kitaip nei anksčiau, federacija pasiūlė Savivaldybei rengti techninį projektą iš savo lėšų, kurio preliminari vertė siektų iki 160 tūkst. litų. Tai vėliau leistų įsisavinti Europos futbolo federacijos (UEFA) skiriamą paramą – daugiau nei 1 mln. dolerių.

„Lauksime raštiško LFF sąlygų pasiūlymo, o po to spręsime dėl ketinimų protokolo pasirašymo. Klausimas svarbus ne tik Kauno miestui, bet ir visai Lietuvai. Nors pinigų sumos nėra mažos, tačiau teiksime klausimą miesto Tarybai ir tikiu, kad ateityje turėsime dar geresnį stadioną, kuriame Lietuvos futbolo rinktinė galės kautis su stipriausiomis Europos komandomis“, – sakė administracijos direktorė E. Gudišauskienė.

UEFA patvirtino patikslintas stadionų taisykles, privalomas visoms 53 organizacijos narėms. Taisyklėse nurodoma, jog oficialios nacionalinių rinktinių varžybos gali vykti tik ne žemesnį nei 3 UEFA kategorijos statusą turinčiame stadione, o klubiniai UEFA Čempionų lygos bei Europos lygos susitikimai – 4 kategorijos stadionuose. S. Dariaus ir S. Girėno stadionas tokios kategorijos statusą liudijančio dokumento neturi.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: