(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Bendrovė „Kauno švara“ pradėjo vežti sniegą iš Laisvės alėjos. Sniego kalnai iš pagrindinės miesto gatvės bus gabenamas į Nemuno salą.
Sniegą iš Laisvės alėjos prašo išvežti Lietuvos valstybės atkūrimo dienos, kuri minima vasario 16- ąją, bei tradicinės Kaziuko mugės, vyksiančios kovo 11-13 dienomis, organizatoriai.

„Sinoptikų duomenimis, vasario mėnesį Lietuvoje dar snigs, todėl Savivaldybės administracija nutarė jau dabar iš pagrindinės gatvės išvežti sniegą“, – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Praėjusiais metais, taupant lėšas, sniego sankaupos iš Laisvės alėjos beveik nebuvo vežamos. Be to, pernai sniego nebuvo tiek daug, kiek šiais metais. Planuojama išvežti 2 tūkst. kub. metrų sniego.

Pasak bendrovės „Kauno švara“ Miesto valymo skyriaus viršininko Dariaus Visockio, į Nemuno salą sniegas bus vežamas pirmą kartą. Anksčiau visas surinktas sniegas buvo gabenamas į vieną iš bendrovei priklausančių aikštelių Petrašiūnuose. Iš kitų miesto gatvių surinktą sniegą toliau planuojama vežti į Petrašiūnuose esančią aikštelę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: