vae.lt archyvo nuotr.

Jeigu būtų nuspręsta tęsti Visagino atominės elektrinės (VAE) projektą, į jį gali grįžti Lenkija, tikisi šio projekto dar nelaidojantys politikai, antradienį rašo “Verslo žinios”.

Estai demonstruoja vis atsargesnį požiūrį į VAE projektą ir negarantuoja, kad dalyvaus jį įgyvendinant. Todėl Lietuvos politikai ėmė aktyviau dairytis į Lenkijos pusę. Ją gali būti stengiamasi įkalbėti grįžti į branduolinį projektą.

Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas sakė matąs galimybę lenkams sugrįžti.

“Jie rodo tam tikrą susidomėjimą. Tiesa, gali būti, kad kompanija “Polska Grupa Energetyczna”, kuri jau yra dalyvavusi VAE projekte, dabar jau nebeturės pakankamų finansinių išteklių, kad į jį sugrįžtų. Tačiau yra ir alternatyvų – kitų Lenkijos energetikos bendrovių, kurios galėtų prisidėti prie šio projekto”, – teigė G.Kirkilas.

Neoficialiomis žiniomis, su lenkų pareigūnais jau kurį laiką kalbamasi apie galimybę vėl prisidėti prie VAE projekto. Pernai susitikimuose Varšuvoje energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius aptarė tokias perspektyvas su kai kuriais Lenkijos politikais. Kol kas teigiamo atsakymo nesulaukta, bet pasiūlymas grįžti nėra griežtai atmestas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: