(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Lapkričio 28 dieną Kaune, Rotušės aikštėje, buvo įžiebta pirmoji Lietuvoje Kalėdų eglutė. Šventę „Ugnies pūga” įspūdingai pradėjo šokių grupė „Ugnies ratu”. Į šventę iš Laplandijos atvyko Kalėdų Senelis. Jis atvežė laišką miesto merui Andriui Kupčinskui. Meras sakė, kad valdžią ir miesto atspaudą iki Kalėdų perduoda atvykusiam Kalėdų Seneliui.

Į eglutės įžiebimo šventę susirinko labai daug kauniečių: jie tiesiog užtvindė Rotušės aikštę ir Vilniaus gatvę. Šventės pradžioje stebuklingu deglu meras įžiebė Kalėdų eglutę ir pasveikino kauniečius bei miesto svečius. Šventės rėmėjams, „Šerkšno pasakos” kūrėjams, organizatoriams ir visiems, prisidėjusiems prie šventės surengimo, meras A. Kupčinskas įteikė padėkos raštus.

Kalėdų eglė šiais metais visai kitokia: ne prašmatni, o sakrali – katalikybės simbolis. „Jos kuklumas skatins pamąstyti apie Kalėdų šventės prasmę”, – sakė šventės organizatoriai. Kalėdų Senelis, pasijutęs miesto šeimininku, įvardijo šventės rėmėjus, dėkojo visiems, kurie, nepaisydami ekonominio sunkmečio, prisidėjo prie šventinių renginių organizavimo ir miesto puošimo.

„Dėkoju Uleckų šeimai iš Neveronių, kuri padovanojo tokią gražią eglę. Dėkoju dideliam būriui savanorių, kurie padėjo eglę papuošti, gamino papuošimo elementus. Į šiuos žaislus jie sudėjo savo rankų ir širdies šilumą. Kalėdinės eglutės papuošimo idėjos autorė galerijos „Balta” direktorė Jolanta Šmidtienė. Paplokime visiems rėmėjams ir organizatoriams”, -ragino Kalėdų Senelis.

Eglutės įžiebimo šventėje „Ugnies pūga” dalyvavo žinomos grupės DND, N.E.O. ir KVINTA, visus nudžiugino galingiausi Lietuvoje daugiaspalviai lazeriai. Dainavo 2008 metų vaikų Eurovizijos laimėtoja Eglė Jurgaitytė. Renginio pabaigoje Rotušės aikštę nušvietė šventiniai fejerverkai, kuriuos miestui padovanojo įmonė EUROKOS. Tiems, kurie dėl gripo negalėjo ateiti į Rotušės aikštę, Kalėdinės eglutės įžiebimo ceremoniją tiesiogiai savo interneto svetainėje transliavo įmonė „Mikrovisatos TV”.

Eglutės įžiebimas – pirmoji kalėdinė šventė Kaune. Rotušėje iki Trijų Karalių vyks įvairūs renginiai. Viena iš pagrindinių šventės rėmėjų UAB „Kraft Foods” įrengs mažąjį „Jacobs” kalėdinį miestelį, kuriame miestiečiai galės pasivaišinti kava, išsiųsti kalėdinį laišką. Įmonės įrengtuose nameliuose įsikurs rankdarbių studija, bus galima susitikti su Kalėdų bobute, pasimokyti gaminti suvenyrus, eglutės žaislus. Tremtyje ir pokario metais Lietuvoje tokie žaislai buvo gaminami. Kalėdinio miestelio nameliuose mažiesiems bus sekamos pasakos, vyks susitikimai su Kalėdų Seneliu. Miesto centre, nuo Kultūros centro „Tautos namai” iki Kauno pilies kursuos Kalėdų dvasia papuoštas senasis įmonės „Autrolis” troleibusas, o aplink Rotušės aikštę miestiečiai galės važinėtis neseniai restauruotu vienu iš seniausių Kauno autobusu.

Šiais metais mieste bus įžiebtos trys kalėdinės eglės. Gruodžio 5 dieną bus įžiebtos eglutės Vienybės aikštėje ir Laisvės alėjoje. Šioje šventėje dalyvaus svečiai iš Vestfoldo apskrities (Norvegija), su kuria savivaldybė jau daugelį metų palaiko draugiškus ryšius.

Danutė Marcinkevičienė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: