(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Vasario 20 dieną Viešosios tvarkos tarnyba (VTT) su Centro policijos nuovados pareigūnais vykdė tęstinę akciją „Prekiauk legaliai“.

Nelegaliai prekiaujantys kioskuose, nuo laikinųjų statinių, grindinio ar dėžių Stoties turgaus prieigose buvo drausminami taikant administracinio poveikio priemones. Administracinės teisės pažeidimų protokolai surašyti aštuoniems asmenims, neturėjusiems Savivaldybės išduoto leidimo prekybai.

Kauno miesto savivaldybės Sanitarijos inspekcijos vedėjas Donatas Senikas paaiškino, kad protokolai buvo surašyti asmenims, neturintiems prekybos leidimų. „Prekyba kioske kainuoja apie 50 litų per mėnesį, o prekiaujant nuo nedidelio prekystalio, tai kainuoja vos kelis litus. Be to, dažnai maisto produktais prekiaujama antisanitarinėmis sąlygomis, pasidedant juos tiesiog ant žemės“, – teigė D. Senikas.

Praėjusią savaitę VTT darbuotojai vykdė patikrinimus dėl išorinės vaizdinės reklamos projektų ir leidimų. Šešiems asmenims surašyti protokolai už nelegalias reklamines iškabas, dar trims – už išorinės vaizdinės reklamos skleidimą, neturint patvirtinto projekto ir leidimo. Kiti protokolai surašyti už valstybės saugomoje teritorijoje statomas transporto priemones, už atliekų kaupimą bute, už tam tikslui nepritaikytose vietose išverstas atliekas.

Viešąją tvarką prižiūrintys mieste Savivaldybės darbuotojai ragino organizacijas atkreipti dėmesį ir naikinti varveklius ant pastatų stogų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: