(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Praėjusį šeštadienį viename iš didžiausių prekybos ir pramogų centrų Kaune vyko akcija „Mūsų mažieji draugai“. Jos metu surinkta daugiau nei 2 tonos gyvūnų maisto, kuris buvo perduotas Kauno gyvūnų globos namams. Taip pat atsirado žmonių, kurie sutiko į namus pasiimti 8 benamius šunis ir kelias kates.

Pirmieji gyvūnai būsimų šeimininkų rankose įsitaisė vos prasidėjus renginiui. Iš įvairiausių miesto vietų surinkti ar žmonių sunešti beglobiai keturkojai Kauno gyvūnų globos namuose buvo išmaudyti, paskiepyti ir sušukuoti. Atrodantys lyg veisliniai augintiniai, benamiai laukė savo naujųjų šeimininkų.

„Kaune benamių gyvūnų problema yra labai aštri. Visi puikiai prisimename tragišką benamio šuniuko Pipiro istoriją. Tai paskatino mus organizuoti labdaros akciją, kurios metu kauniečiai galėjo padovanoti Kauno gyvūnų globos namams maisto, žaisliukų. Akcijos kulminacija – „Mažųjų mūsų draugų” šventė. Iš gyvūnų globos namų į prekybos ir pramogų centrą buvo atvežti gyvūnai, kuriuos norintys galėjo priglausti. Džiugu, kad naujus namus surado 8 šunys ir kelios katės. Ši akcija pirma, tačiau tikrai ne paskutinė. Mūsų mažiesiems draugams skirsime pastovų dėmesį, bendradarbiaudami su Kauno gyvūnų globos namais”, – sako „Kauno Akropolio” valdytojas Vladimiras Kononenka.

Akciją „Mūsų mažieji draugai” palaikė garsus Lietuvos dainininkas Mindaugas Mickevičius-Mino ir šokių kolektyvas „Tina Dance”. „Šventė sutraukė daug žmonių, mūsų mažieji draugai surado naujus namus. Kas gali būti geriau, nei skleisti gėrį ir dovanoti geras emocijas. Šuniukai ir kačiukai – patys ištikimiausi žmogaus draugai, kurie niekada neišduos ir visada mylės savo šeimininką. Mes turime rūpintis mažaisiais draugais”, – sako dainininkas Mino, pats auginantis dvi kates ir kelis triušius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: