Pažangią gyvūnų pašaro gamyklą bei mažmeninės prekybos tinklą Lietuvoje ir Estijoje valdanti įmonė KIKA GROUP, UAB antrus metus iš eilės tapo Lietuvos pramoninkų suvažiavimo teikiamo „Lietuvos metų eksportuotojo“ apdovanojimo laureate.

Apdovanojimas įmonei įteiktas už modernią ir specializuotą gyvūnų sauso pašaro gamybą bei joje taikomus aukštus gyvūnų pašarų gamybos kokybės valdymo standartus, įgyvendintą aplinkos apsaugos sistemą, taip pat už įdiegtą inovatyvią pašarų saugos vadybos sistemą bei veikiančias programas, užkertančias kelią biologinei, cheminei ir fizinei taršai.

Titulas pelnytas ne tik už inovatyvią pašarų gamybą, bet ir už sparčią eksporto plėtrą užsienio rinkose – nuo 2019 metų gaminamas gyvūnų pašaras pradėtas tiekti į Taivaną, Korėją, Nigeriją ir Italiją ir jau eksportuojamas į daugiau nei 50 pasaulio šalių. Produktai taip pat sėkmingai pristatomi didžiausiose pasaulyje zoo verslo parodose.

„Džiaugiamės galėdami būti tarp šalies geriausiųjų – jau antrus metus gaunamas Lietuvos metų eksportuotojo apdovanojimas, teikiamas progresyviausioms lietuviškos kilmės produkciją eksportuojančioms įmonėms, yra didelis sklandžios ir kryptingos veiklos įvertinimas. Platus įmonės profilis – novatoriškas mažmeninės prekybos vystymas, aukščiausios kokybės standartus atitinkančios produkcijos gamyba ir eksportas, vieno geriausių pasaulio veislynų veiklos vykdymas padėjo sukaupti itin vertingą verslo vystymo Lietuvoje ir svečiose šalyse patirtį, kurią sėkmingai taikome daugelyje rinkų”,- teigia KIKA GROUP, UAB įmonei pavaldžios pašarų gamyklos AKVATERA LT, UAB eksporto vadovas Paulius Ausmanas.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos nominacija „Lietuvos metų eksportuotojas“, teikiama nuo 2001 metų, skirta įvertinti progresyvias Lietuvos įmones, į įvairias pasaulio šalis eksportuojančias lietuvišką produkciją bei rodančias pavyzdį kokybės valdymo, pažangiausių technologijų diegimo srityse.

Apdovanojimas suteikia progą Lietuvos ir pasaulio verslo bendruomenei pristatyti nacionalinių įmonių pasiekimus eksporto srityje ir padidinti eksporto srautus.

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: