J. Valančiūnas - rezultatyviausias ir jauniausias rinktinės narys
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasiruošimas Europos vyrų krepšinio čempionatui artėja link pabaigos.

Kęstutis Kemzūra po šeštadienio, rugpjūčio 27 d., dvikovos su Gruzija paskelbs, kurie du krepšininkai palieka rinktinės stovyklą.

Jauniausias rinktinės narys – rezultatyviausias

Jauniausias Lietuvos rinktinės kandidatas Jonas Valančiūnas yra rezultatyviausias krepšininkas pasiruošimo cikle. 19-metis uteniškis vidutiniškai renka 12,3 taško ir kartu su Marijonu Petravičiumi (vid. 12,2 tšk.) yra vieninteliai žaidėjai, pelnantys dviženklį taškų skaičių.

Rezultatyviausiai iš gynėjų žaidžia Rimantas Kaukėnas (vid. 7,9 tšk.), tačiau bendra statistika atspindi, kad antrosios linijos žaidėjų indėlio į lietuvių puolimą labai trūksta, mat net penki rezultatyviausiai žaidėjai yra aukštaūgiai.

Valančiūnas taip pat yra daugiausiai kamuolių atkovojantis bei taikliausiai iš dvitaškio zonos atakuojantis krepšininkas.

Be to, uteniškiui vieninteliam iš Lietuvos rinktinės krepšininkų pasiruošimo cikle pavyko atlikti dvigubą dublį. Aukštaūgis tą padarė du kartus – rungtynėse su Čekija (26 tšk., 11 atk. kam.) ir mače su rusais (13 tšk., 16 atk. kam.).

Be Valančiūno, arčiausiai dvigubo dublio buvo Šarūnas Jasikevičius. Lietuvos rinktinės gynėjas tame pačiame mače su Rusijos rinktine pelnė 9 taškus ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

Sužaidus aštuonerias rungtynes pasiruošimo cikle lietuviai vidutiniškai per susitikimą įmeta ir praleidžia po tiek pat taškų – 80,9. Mūsų šalies atletai po krepšiais vidutiniškai atkovoja 32,6, perima 8,1, praranda 16,8 kamuolio bei atlieka 17,1 rezultatyvaus perdavimo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: