Spalio 6 d. 16 val. Vytauto Didžiojo universiteto Auloje (Gimnazijos g. 7) atvirą paskaitą skaitys žymus rašytojas, tyrinėtojas ir tarptautinių konferencijų pranešėjas Michel Bauwens. Paskaitoje bus analizuojamos kitokios socialinės sąveikos galimybės, ypatingai akcentuojant žmonių jungimąsi į socialinius tinklus, bei šių tinklų svarbą ir aktualumą esamomis ar būsimomis ekonominio iššūkio sąlygomis.

Į paskaita reikalinga registracija.

Paskaitoje M. Bauwens aprašys naująją ekonomiką, kuri kuriama iš atvirų kūrybinių bendrijų, gamybos ir aktyvios valstybės -partnerės.

Pranešimo tema: „Naujoji ekonomika – verslo, IT, kultūros ir politikos organiškas susijungimas visuomenėje“. Ši paskaita nėra apie grynąją socialinę teoriją. Tai taip pat ne paskaita apie technologijas.

M. Bauwens skelbia, jog visa tai galima sutalpinti ir apjungti taip, jog galiausiai sukuriamas naujos kultūros kontekstas, kokybiškai naujas verslo ir viso gyvenimo modelis!

Savo paskaitoje pranešėjas aptars įvairius ekonominio iššūkio tipus ir jų padarinius. Daug dėmesio bus skiriama šiandieninės rinkos situacijos priežastims, kurias apibūdindamas, M. Bauwens teigia, jog prieš tai buvęs ilgas ekonomikos pakilimas sustojo, išseko ir išbalansavo rinkas. Pusiausvyra turėtų būti atstatyta naujai atsirandančių ekonominių praktikų jungimu su senaisiais verslo metodais.

Apibūdinant tai kitais žodžiais, ateities vadyboje kursis naujos bendradarbiavimo platformos, atviros kūrybos bendruomenės ir vadybinės koalicijos. Šioje tvarkoje valstybė čia veiks kaip partneris. Kaip tik ji turės skatinti tolygią gamybą ir išteklių paskirstymą. Kursis naujoji kultūra, kuri remsis nebe laukiniais išlikimo dėsniais, o atviros, laisvos ir dalyvaujamosios sistemos charakteristikomis.

Paskaitos trukmė: 1-1,5 val.

Pranešėjas paskaitą skaitys anglų kalba

Renginio vieta: VDU Didžioji Aula (Gimnazijos g. 7)

Paskaitos dalyvių skaičius ribotas.

Renginys nemokamas.

Daugiau apie pranešėją:

Michel Bauwens, gimęs 1958 m. Belgijoje, yra aktyvus rašytojas, tyrinėtojas ir tarptautinių konferencijų pranešėjas. Jo intereso sritys – IT technologijos, sociologija, kultūra ir verslo inovacijos, be to, skaitmeninės visuomenės antropologija. Jis yra „Peer-to-Peer” (P2P) fondo įkūrėjas. M. Bauwens dirbo JAV Informacijos Agentūros analitiku, Žinių vadybininku kompanijoje British Petroleum, e-verslo strategijos vadybininku kompanijoje Belgacom, vystė e- verslą gimtojoje Belgijoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: