Vasaros stovykla vaikams - Basakojis
basakojis nuotr. archyvas

Daugelis tėvelių nori, kad jų vaikai vasaros metu ne tik smagiai praleistų laiką, tačiau ir išmoktų naujų dalykų. Deja, miesto vaikams dažniausiai vasaros pramogomis savame nesigauna tokios smagios kaip tų, kurie gyvena mažesniuose miesteliuose, kaimeliuose, kadangi geru oru dažniausiai norisi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje, o toli gražu ne visi tėveliai turi laiko mažuosius vežti į mišką, link ežero bei panašiai.

Alternatyva yra vasaros stovyklos vaikams, kurios yra ne tik miesto vaiko, tačiau ir mažesniuose miesteliuose gyvenančių vaikų pasirinkimas. Ir tėveliai džiaugiasi, kad tai yra vietos, kurios ugdo mažuosius.

Stovyklos pasirinkimas

Žinoma, vasaros stovykla vaikams gali kelti labai įvairius įspūdžius, kadangi kinta ir pačios pramogoms, ir tuo pačiu metodika, kuri būtent ir patraukia, skatina rinktis vieną arba kitą variantą. Ir nors vienas ryškiausių aspektų ją renkantis yra amžiaus cenzas, tačiau nepamirškite, kad kinta ir veiklos, kurios yra siūlomos.

Dažniausiai mėgstamos pačios paprasčiausios stovyklos, kurios yra vykdomos gamtoje. Žinoma, geras oras, geri žmonės aplinkui ir tuo pačiu kuo daugiau pramogų – leis nuo ryto iki ryto užsiimti labai smagiomis veiklomis, kurios tikrai kels tik pačias geriausias emocijas.

Galima rasti sukarintas stovyklas, kuriose ne tik aktyviai leidžiamas laikas, tačiau taip pat ir mokomasi disciplinos, net pilietiškumo. Galima rasti tokias stovyklas, kurios yra skirtos tam tikrų gebėjimų lavinimui: muzikos, vaidybos, net matematikos… Šiuo metu siūlomų stovyklų gausa tikrai labai plati. Svarbiausia yra žiūrėti į vaikų poreikius. Jų norai yra svarbiausi. O tėveliai turėtų siekti, kad stovykla, kuri bus parenkama – būtų draugiška, saugi aplinka, kuri vaikui sukels tik pačias geriausias emocijas.

Vaikas nori, tačiau bijo

Dažniausiai patys pirmi kartai keliaujant į stovyklas kelia daugiausia baimių. Antras, trečias… kur kas lengvesni. Natūralu. Sunku ne tik vaikams, tačiau taip pat ir tėveliams, kurie tikrai susigalvoja šimtus scenarijų  -kas gali nutikti jų vaikui, kai jie nebus šalia. Visgi, atsitraukti bent jau savaitei arba dešimt dienų per vasaros sezoną – tikrai sveika visiems. Tik labai svarbu, kad vaikas gerai jaustųsi tokioje aplinkoje, kurios jis turės būti.

Kadangi šiuo metu yra galimybė internetu susirasti būsimos stovyklos draugus – galima su jais pabendrauti dar iki gyvo susitikimo. Daugeliui vaikų tai suteikia kur kas daugiau pasitikėjimo (žinoma, tėveliams – taip pat). Taip pat reikia, kad stovykla, kuri bus parenkama – patiktų jūsų vaikui veiklomis. Jos dažniausiai plačiai aprašytos internete. Taip pat pateiktos ir nuotraukos, kuriose matyti veiklos. Dažnai tai ir padeda nugalėti baimes bei išdrįsti keliauti į stovyklą, kuri po vieno apsilankymo traukia kiekvieną sezoną.

Daugiau domėkitės stovyklomis

Jeigu vaikai jau pasiruošę – laikas namų darbus padaryti ir tėveliams. Jie turėtų kuo daugiau domėtis stovykla, kurioje mažasis leis laiką. Tai apima ne tik  daiktų sudėjimą bei sužinojimą – kokia veikla laukia, tačiau ir kontaktų radimas, kadangi prižiūrintieji visada turėtų kuo dažniau susisiekti su tėveliais, kad jiems būtų ramu.

Šiuo metu apie stovyklas galima rasti labai daug informacijos turėtų, kuri yra prieinama viešai. Dažniausiai siūlome ieškoti forumuose. Ne visada kitų nuomonė turėtų sutapti su Jūsų, tačiau kai yra labai daug komentarų, kurie yra panašūs, tikėtina, kad tokia situacija ir yra konkrečioje stovykloje. Taigi, rinktis reikia įvertinus visas randamas smulkmenas.

Rekomenduojame

Tomas Morkūnas - reklamos vadybininkas besidomintis reklama internete, SEO, socialine rinkodara, IT naujovėmis... Laisvalaikiu užsiima internetinių projektų kūrimu bei jų reklama internete.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: