Pirmadienį Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas susitiko su Lietuvos studentų sąjungos vadovais bei Kauno aukštųjų mokyklų studentų savivaldų atstovais aptarti jaunimo ir miesto savivaldybės bendradarbiavimo galimybių plėtojant Kauno kaip akademinio miesto idėją.

Rugsėjį miestą vėl užplūdo gausus būrys studentų. Kauno aukštąsias mokyklas pasirinko nemažai studentų, nors Vilnius pagal bendrojo stojimo duomenis ir surinko daugiau studentų.

Kauno aukštųjų mokyklų studentų savivaldų lyderiai turi nemažai idėjų ir vizijų, kaip galima būtų plėtoti bendradarbiavimą su Kauno miesto savivaldybe, siekiant, kad ne tik studentai duotų miestui, bet ir miestas – studentams.

Susitikimo metu studentai išsakė savo nuogąstavimus ir rūpesčius: saugumas mieste vakarais, studentų praktika miesto savivaldybėje, miesto prieigų sutvarkymas, miesto patrauklumas studentui, Laisvės alėjos gaivinimas ir t.t.

„Kaunas visada buvo akademiškiausias miestas, todėl mums labai svarbu, kad miestas galėtų kuo daugiau pasiūlyti ir duoti akademinei bendruomenei. Mane visada džiugina visos studentų gražios iniciatyvos puoselėjant senas miesto tradicijas, kuriant naujas. Kiekvienas jūsų indėlis parodo, kad miestas gyvas studentų idėjomis”, – kalbėjo miesto vadovas A. Kupčinskas.

Susitikimo metu buvo nuspręsta studentų atstovus, Savivaldų lyderius pakviesti dalyvauti darbo grupės dėl Laisvės alėjos gaivinimo posėdžiuose. Studentai turės galimybę siūlyti idėjas, teikti pasiūlymus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: