Susitikime - aktyviausi jaunimo organizacijų nariai
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Miesto mero pavaduotojas Povilas Mačiulis, Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas, miesto Tarybos narys Simonas Kairys, Jaunimo reikalų koordinatorė Laura Ramanauskaitė – Stašiauskienė Maironio muziejaus patalpose, rugpjūčio 10 d., susitiko su Kauno miesto jaunimo organizacijų atstovais.

Į susitikimą atvyko Jaunimo organizacijos „Apskritasis stalas“, Lietuvos mokinių parlamento, Lietuvos moksleivių sąjungos, Kauno miesto mokinių tarybos ir studentų atstovai.

Visos veikiančios jaunimo organizacijos turi gražių idėjų, tikslų, sumanymų, tačiau per mažai bendrauja tarpusavyje, todėl mero pavaduotojas P. Mačiulis, anksčiau taip pat dirbęs mokinių parlamente, kreipėsi į jaunimo atstovus ir sakė:

„Siūlau vienytis ir gerai pagalvoti, ką gero, įdomaus galėtume padaryti nuo šio rudens. Mums garbė, kad mokinių parlamento pirmininkas yra kaunietis, Veršvų vidurinės mokyklos mokinys Paulius Kazakevičius.

Visų jaunimo organizacijų tikslai panašūs, idėjos gražios, reikalingos, tačiau dirbama skirtingais kanalais. Susivieniję galėtume daugiau nuveikti. Mokinių idėjos ir siūlymai turi pasiekti Savivaldybę ir LR Seimą“, – sakė P. Mačiulis.

Pasitarimo metu nutarta susitikti rugsėjo 16 dieną, vienytis ir dirbti svarbius darbus.

Mero pavaduotojas P. Mačiulis siūlė pagalvoti apie miesto reklamos muzikinį klipą.

„Nors tai nelengvas, daug pastangų reikalaujantis darbas, bet tikiu, kad su jaunatvišku entuziazmu viską galima padaryti“, – sakė P. Mačiulis.

Susitikimo metu vyravo draugiška nuotaika. Jaunimo atstovai su mero pavaduotoju bendrauja labai laisvai ir paprastai, o jis visus jaunuolius vadina kolegomis ir bendraminčiais, norinčiais atlikti gražius darbus. Tikėtina, kad aktyvūs ir iniciatyvūs Kauno jaunuoliai tikrai susivienys, nes juos jungia bendri tikslai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: