© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) antradienį pasmerkė riaušes, įsiplieskusias Misūrio mieste Fergusene, kai didžioji žiuri priėmė sprendimą nepateikti kaltinimų baltaodžiui policininkui, anksčiau šiais metais nušovusiam vieną juodaodį paauglį.

“Pastatų deginimas, automobilių padeginėjimas, turto naikinimas, pavojaus sukėlimas žmonėms … – tam nėra pateisinimo”, – B.Obama sakė lankydamasis Čikagoje, ragindamas teisti visus asmenis, pripažintus prisidėjusiais prie tų neramumų.

“Tai nusikalstami veiksmai”, – pabrėžė B.Obama, tačiau pridūrė užjaučiantis mažumas, kurioms atrodo, jog įstatymai nėra laikomasi “nuosekliai arba sąžiningai”.

B.Obama paragino dėl įvykių Fergusone pasipiktinusias šalis taikiai siekti pokyčių, sakydamas, kad ši byla atskleidė “Amerikos problemą”.

“Esmė ta, jog nieko reikšminga, nieko naudinga nekyla iš niokojančių veiksmų, – pažymėjo jis. – Dar nesu matęs pilietinių teisių akto, sveikatos apsaugos įstatymo arba imigracijos įstatymo, priimto dėl to, jog buvo sudegintas automobilis.”

“Tai įvyko dėl to, kad žmonės balsavo. Tai įvyko dėl to, kad žmonės mobilizavosi, žmonės organizavosi – tai nutinka dėl to, jog žmonės aiškinasi, kokios yra geriausios priemonės išspręsti problemą”, – aiškino B.Obama.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: