© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narys Julius Jasaitis posėdyje sekmadienį sakė, kad vykstant savivaldos rinkimams, Jurbarke apie 30 asmenų galimai pardavė savo balsus ir į balsavimo vietas buvo pavežėti.

VRK narys sakė dar su penkiais komisijos nariais lankėsi Generalinėje prokuratūroje, kur susipažino su ikiteisminių tyrimų medžiagomis, susijusiomis su galimais pažeidimais per rinkimus.

“Gerbiami kolegos, vakar pasikvietėme prokurorą (dėl Širvintų – BNS). Kalbėsime apie tą pačią liūdnai pagarsėjusią Darbo partiją”, -sakė J.Jasaitis.

Jis sakė, kad rinkimų stebėtojai ir visuomeninės organizacijos “Baltosios pirštinės” atstovai užfiksavo, kad balsuoti buvo vežami asocialūs asmenys, jie gavo pinigų – po 2 eurus, kitiems buvo nupirkta alaus, pažadėta nupirkti cigarečių, kad jie balsuotų už Darbo partijos kandidates.

Kaip buvęs teisėjas J.Jasaitis pareiškė, kad pagal tai, kas dabar yra surinkta byloje, šioje byloje gali būti nuteista dešimtis asmenų.

VRK nariai siūlė, kad prokuratūra supažindintų visą komisiją su ikiteisminio tyrimo medžiaga.

VRK sekmadienį sprendė, ar tvirtinti savivaldybių tarybų ir tiesioginių merų rinkimų rezultatus 38 savivaldybėse. Rinkimų rezultatai į Jurbarko savivaldybę VRK buvo patvirtinti vienbalsiai.

Šeštadienį dėl šiurkščių pažeidimų VRKanuliavo savivaldybių tarybų ir mero rinkimų rezultatus Šilutėje, Širvintose – mero rinkimų rezultatus, o Trakų rajone rinkimų rezultatai nepripažinti jau po pirmojo turo.

Šiose savivaldybėse birželį bus rengiami pakartotiniai rinkimai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: