Kamerinis merginų choras kviečia į atrankas
(c) VDU.lt archyvo nuotr.

Vytauto Didžiojo universiteto Kamerinis merginų choras kviečia visas, mėgstančias dainavimą, dalyvauti atrankose į šį kolektyvą.

Naujosios choro narės bus renkamos rugsėjo 1, 5, 8, 12 ir 15 dienomis, 19 val., Centrinių rūmų (S. Daukanto g. 28) 405 ir 407 auditorijose.

Tarptautinių konkursų laureato doc. Viktoro Masevičiaus vadovaujamas Kamerinis merginų choras savo pasiekimais garsina universitetą jau du dešimtmečius.

Choras jau surengė virš 400 koncertų Lietuvoje, Italijoje, Prancūzijoje, Airijoje, Vengrijoje, Austrijoje, Lenkijoje ir kitose šalyse. Šis merginų choras ne tik dalyvavo, bet yra pasiekęs ir prizines vietas įvairiuose šalies ir tarptautiniuose konkursuose.

Šiais metais choras jau surengė trečiąjį Kauno aukštųjų mokyklų studentų chorų festivalį, koncertavo filharmonijoje, chorų šventėje „Susitikime dainoj“, merginų-moterų chorų festivalyje „Ave Maria“, Baltijos valstybių studentų dainų ir šokių šventėje „Gaudeamus“ Vilniuje, dalyvavo ir žymios mokslininkės prof. Birutės Galdikas akcijoje – ąžuolų giraitės sodinime Kauno botanikos sode, tarptautiniame projekte „Gryn parkas“ Birštone, Lietuvos psichologų konferencijoje Kaune.

Liepos mėnesį merginos dalyvavo tarptautiniame Cantonigros muzikos festivalyje Ispanijoje (kelionės įspūdžiai buvo aprašyti čia).
Universitete šis choras nuolat dainuoja iškilmingomis progomis – jau įprasta tradicija, jog diplomų įteikimo šventėse „Gaudeamus“ himną ir kitas dainas atlieka VDU Kamerinis merginų choras.

Vytauto Didžiojo universiteto informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: