(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Kas yra gerumas?

Asociacija “Šviesuva”
A.Astrausko firmoje „Pirmas žingsnis“, konferencijų salėje.
Kaunas, Raudondvario pl. 150
2010 m. lapkricio 11 d. (ketvirtadienis)
Pradžia – 16.00 val. Trukmė – 2 val.

Dalyvauja: prodiuserė, TV laidų vedėja Edita Mildažytė,
„Žinių radijo“ vedėja, koncerno „Senukai‘ referentė Ingrida Stankevičienė,
Pokalbio Vedėja – rašytoja Perpetua Dumšienė.
DND pramoginės muzikos studija (vad. N. Švagždienė,I.Brazauskienė):

• Kas yra ta altruizmo ir gerumo dvasia, kad šviesiau būtų kitiems gyventi? Ar kiekvienas žmogus gali tokiu būti? Žmogus gimsta toks, ar gerumas išsiugdomas? Poetas J. Marcinkevičius įsitikinęs – kiekvienas iš mūsų yra gimęs būti geru žmogumi.

• Moksleivis išgelbsti skęstantį žmogų, kiti dirba savanoriais Lietuvos Samariečių bendrijoje,“Carite“, dalija maisto produktus, padrąsina ligonius, išklauso. Kiti tiesia ryšius tarp sveikųjų ir neįgaliųjų, dirba bendruomenėse, propaguoja kultūrą, rengia koncertus, atlieka edukacinį bendruomenės švietimą. Kiti ugdo jaunuosius talentus. Menininkai ugdo negalią turinčius vaikus ir jaunimą, juos integruoja į visuomenės kultūrinį gyvenimą. Kiti, augindami savo vaikus, paima auginti našlaičius.

• Gerumą aiškindavo religiniai ir socialiniai filosofai, pranašai ir šventikai, paprasti ir nepaprasti žmonės iš mūsų praeities ir dabarties. Parengti stori etikos vadovėliai. Kai kurie medikai ir biologai taip pat įsigudrina prisiliesti prie gėrio temos. O neurofiziologai visiškai rimtai svarsto, kokios cheminės medžiagos kokius smegenų centrus veikdamos sukelia altruistinį norą nusileisti kitam ir atiduoti jam savo turtą ir savo sielą.

• Gal tavo elgesys yra “taškų kaupimo sistema”, t.y. vadinamieji geri darbai yra iš egoistinio pagrindo – gauti daugiau pliusiukų. Tavo gerumas yra apsimestinis, savanaudiškas?

• Ar gerumas yra reali jėga, kuri egzistuoja šalia išgyvenimo ir kovos už būvį?

• Visi šie egzistenciniai klausimai ir taps diskusijos tema.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: